Η παρούσα μελέτη θα επικεντρωθεί στα μέσα που διασφαλίζουν την ασφάλεια των οίνων, εξετάζοντας τη δομή και τα οφέλη της σύνταξης και εφαρμογής σχεδίων HACCP στις οινοποιίες. Θα προβεί σε συγκριτική αξιολόγηση μεταξύ τεσσάρων οινοπαραγωγικών μονάδων, θα καταγράψει τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα των διαφορετικών μηχανημάτων που χρησιμοποιούν για την οινοποίηση, και θα συγκρίνει αναλυτικά τον μηχανολογικό εξοπλισμό των οινοποιείων μεταξύ τους.
The current study will focus on the means that ensure the safety of wine production in
relation to the structure and the benefits of planning and executing HACCP systems in wine
production. Specifically, the study will present a comparative assessment of four different
wineries, will evaluate the advantages and disadvantages of the different equipment utilized
in wine production and will analytically compare the mechanical equipment of these four
different wineries.