HEAL DSpace

Επίδραση του βαθμού συμπίεσης του εδάφους στο φύτρωμα αραβοσίτου (Zea mays), σιταριού (Triticum aestivum), κριθαριού (Hordeum sativum), μπιζελιού (Pisum sativum), φακής (Lens culinaris) και φασολιού (Phaseolus vulgaris)

Αποθετήριο DSpace/Manakin

Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.advisor Καραμάνος, Ανδρέας Ι.
dc.contributor.author Κιολέογλου, Βασίλης
dc.date.accessioned 2012-05-21T08:28:27Z
dc.date.available 2012-05-21T08:28:27Z
dc.date.issued 2012-05-21T08:28:27Z
dc.date.submitted 2011
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10329/4206
dc.description Η Βιβλιοθήκη διαθέτει αντίτυπο της διατριβής σε έντυπη μορφή el
dc.description.abstract Σε πειραματικό αγρό του Εργαστηρίου Γεωργίας που εγκαταστάθηκε στο αγρόκτημα του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, στη περιοχή του Βοτανικού μελετήθηκε η επίδραση τεσσάρων επιπέδων συμπίεσης με τη χρήση ανυψωτικού χειροκίνητου μηχανήματος τύπου πρέσας στο φύτρωμα αραβοσίτου ποικιλία Pioneer, σιταριού ποικιλία Siette serros, κριθαριού, ποικιλία Αλέξανδρος, κτηνοτροφικού μπιζελιού, φακής μακρόκαρπης ποικιλίας και φασολιού ποικιλίας Contenter. Τα χαρακτηριστικά που μελετήθηκαν ήταν ο αριθμός των φυτών και ο χρόνος φυτρώματος. Τα αποτελέσματα που προέκυψαν ήταν για τον αραβόσιτο ότι πρώτα φύτρωσαν οι σπόροι του επιπέδου του μάρτυρα Ο, ενώ μεγαλύτερο αριθμό τελικών φυτών στον αραβόσιτο έδωσε το επίπεδο συμπίεσης CEa. Στο σιτάρι σε όλα τα επίπεδα συμπίεσης οι σπόροι ξεκίνησαν να φυτρώνουν ταυτόχρονα και ο μεγαλύτερος αριθμός τελικών φυτών σιταριού προέκυψε στο επίπεδο συμπίεσης CEd. Στο κριθάρι φύτρωσαν πρώτα σπόροι στο επίπεδο συμπίεσης CEc ενώ ο μεγαλύτερος αριθμός τελικών φυτών στο κριθάρι προέκυψε στο επίπεδο συμπίεσης CEd. Στο μπιζέλι σε όλα τα επίπεδα συμπίεσης οι σπόροι καθυστέρησαν να φυτρώσουν, ξεκίνησαν να φυτρώνουν μετά τις 10 ΗΑΣ. Ο μεγαλύτερος αριθμός τελικών φυτών μπιζελιού προέκυψε στο επίπεδο του μάρτυρα O. Στη φακή ξεκίνησαν πρώτα να φυτρώνουν οι σπόροι του επιπέδου συμπίεσης CEc. Ο μεγαλύτερος αριθμός τελικών φυτών φακής προέκυψε στα επίπεδα συμπίεσης CEc και CEd. Τέλος στο φασόλι πιο γρήγορα φύτρωσαν οι σπόροι στο επίπεδο του μάρτυρα Ο, όπως και ο μεγαλύτερος αριθμός τελικών φυτών φασολιού προέκυψε στο επίπεδο του μάρτυρα Ο. Συμπερασματικά γίνεται φανερό ότι η συμπίεση επέδρασε ως ένα βαθμό θετικά σε μικρούς σπόρους όπως το σιτάρι και αρνητικά σε μεγάλους όπως το φασόλι. el
dc.description.abstract In the experimental field of the Laboratory of Agriculture settled the farm of the Agricultural University of Athens, in the area of the Botanical studied the effect of four levels of compression using a lifting machine hand press type germination in maize variety Pioneer, wheat variety Siette serros, barley, variety Alexander husbandry pea, lentil and bean variety Cranberries variety Contenter. The characteristics studied were the number of plants and germination time. The results were found for corn that first germinated the seeds of the control level, while a larger number of finished plants in maize gave the compression level CEa. In wheat all levels of compression began to germinate at the same time and the largest number of final wheat plants resulted in compression level CEd. In barley germinated seed in the first level of compression Cec, while the largest number of finished plants in barley resulted in compression level CEd. In the pea all levels of compression seeds to germinate late, began to grow after 10 DAS. The largest number of end pea plants showed the level of control O. In lentil first began to germinate the seed level compression CEc. The largest number of end lentil plants resulted in levels of compression and CEc CEd. Finally, the bean quickly germinated the seeds at the level of control O, and also the largest number of final bean plants resulted at the level of control O. In conclusion it is clear that the suppression influenced to some extent positively to small seeds like wheat and negative at large as the bean. el
dc.language.iso el el
dc.subject Συμπίεση εδάφους el
dc.subject Φύτρωμα el
dc.subject Αραβόσιτος el
dc.subject Σιτάρι el
dc.subject Κριθάρι el
dc.subject Μπιζέλι el
dc.subject Φακή el
dc.subject Φασόλι el
dc.title Επίδραση του βαθμού συμπίεσης του εδάφους στο φύτρωμα αραβοσίτου (Zea mays), σιταριού (Triticum aestivum), κριθαριού (Hordeum sativum), μπιζελιού (Pisum sativum), φακής (Lens culinaris) και φασολιού (Phaseolus vulgaris) el
dc.type Μεταπτυχιακή εργασία el
heal.type masterThesis
heal.generalDescription Η Βιβλιοθήκη διαθέτει αντίτυπο της διατριβής σε έντυπη μορφή el
heal.classification Crops -- Effect of soil compaction on en
heal.classification Germination en
heal.classification Corn en
heal.classification Wheat en
heal.classification Barley en
heal.classification Peas en
heal.classification Lentils en
heal.classification Common bean en
heal.language el
heal.access free
heal.recordProvider ΓΠΑ Τμήμα Επιστήμης Φυτικής Παραγωγής el
heal.publicationDate 2011
heal.abstract Σε πειραματικό αγρό του Εργαστηρίου Γεωργίας που εγκαταστάθηκε στο αγρόκτημα του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, στη περιοχή του Βοτανικού μελετήθηκε η επίδραση τεσσάρων επιπέδων συμπίεσης με τη χρήση ανυψωτικού χειροκίνητου μηχανήματος τύπου πρέσας στο φύτρωμα αραβοσίτου ποικιλία Pioneer, σιταριού ποικιλία Siette serros, κριθαριού, ποικιλία Αλέξανδρος, κτηνοτροφικού μπιζελιού, φακής μακρόκαρπης ποικιλίας και φασολιού ποικιλίας Contenter. Τα χαρακτηριστικά που μελετήθηκαν ήταν ο αριθμός των φυτών και ο χρόνος φυτρώματος. Τα αποτελέσματα που προέκυψαν ήταν για τον αραβόσιτο ότι πρώτα φύτρωσαν οι σπόροι του επιπέδου του μάρτυρα Ο, ενώ μεγαλύτερο αριθμό τελικών φυτών στον αραβόσιτο έδωσε το επίπεδο συμπίεσης CEa. Στο σιτάρι σε όλα τα επίπεδα συμπίεσης οι σπόροι ξεκίνησαν να φυτρώνουν ταυτόχρονα και ο μεγαλύτερος αριθμός τελικών φυτών σιταριού προέκυψε στο επίπεδο συμπίεσης CEd. Στο κριθάρι φύτρωσαν πρώτα σπόροι στο επίπεδο συμπίεσης CEc ενώ ο μεγαλύτερος αριθμός τελικών φυτών στο κριθάρι προέκυψε στο επίπεδο συμπίεσης CEd. Στο μπιζέλι σε όλα τα επίπεδα συμπίεσης οι σπόροι καθυστέρησαν να φυτρώσουν, ξεκίνησαν να φυτρώνουν μετά τις 10 ΗΑΣ. Ο μεγαλύτερος αριθμός τελικών φυτών μπιζελιού προέκυψε στο επίπεδο του μάρτυρα O. Στη φακή ξεκίνησαν πρώτα να φυτρώνουν οι σπόροι του επιπέδου συμπίεσης CEc. Ο μεγαλύτερος αριθμός τελικών φυτών φακής προέκυψε στα επίπεδα συμπίεσης CEc και CEd. Τέλος στο φασόλι πιο γρήγορα φύτρωσαν οι σπόροι στο επίπεδο του μάρτυρα Ο, όπως και ο μεγαλύτερος αριθμός τελικών φυτών φασολιού προέκυψε στο επίπεδο του μάρτυρα Ο. Συμπερασματικά γίνεται φανερό ότι η συμπίεση επέδρασε ως ένα βαθμό θετικά σε μικρούς σπόρους όπως το σιτάρι και αρνητικά σε μεγάλους όπως το φασόλι. el
heal.abstract In the experimental field of the Laboratory of Agriculture settled the farm of the Agricultural University of Athens, in the area of the Botanical studied the effect of four levels of compression using a lifting machine hand press type germination in maize variety Pioneer, wheat variety Siette serros, barley, variety Alexander husbandry pea, lentil and bean variety Cranberries variety Contenter. The characteristics studied were the number of plants and germination time. The results were found for corn that first germinated the seeds of the control level, while a larger number of finished plants in maize gave the compression level CEa. In wheat all levels of compression began to germinate at the same time and the largest number of final wheat plants resulted in compression level CEd. In barley germinated seed in the first level of compression Cec, while the largest number of finished plants in barley resulted in compression level CEd. In the pea all levels of compression seeds to germinate late, began to grow after 10 DAS. The largest number of end pea plants showed the level of control O. In lentil first began to germinate the seed level compression CEc. The largest number of end lentil plants resulted in levels of compression and CEc CEd. Finally, the bean quickly germinated the seeds at the level of control O, and also the largest number of final bean plants resulted at the level of control O. In conclusion it is clear that the suppression influenced to some extent positively to small seeds like wheat and negative at large as the bean. en
heal.advisorName Καραμάνος, Ανδρέας Ι. el
heal.academicPublisher ΓΠΑ Τμήμα Επιστήμης Φυτικής Παραγωγής el
heal.academicPublisherID aua
heal.fullTextAvailability true
heal.classificationURI http://id.loc.gov/authorities/subjects/sh00003738
dc.contributor.department ΓΠΑ Τμήμα Επιστήμης Φυτικής Παραγωγής el
dc.description.degree Επιστήμη και σύγχρονα συστήματα φυτικής παραγωγής, φυτοπροστασίας και αρχιτεκτονικής τοπίου el


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στην ακόλουθη συλλογή(ές)

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναζήτηση DSpace


Σύνθετη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Ο Λογαριασμός μου

Στατιστικές