HEAL DSpace

MICROWAVE PRETREATMENT FOR SUN-DRIED RAISINS

Αποθετήριο DSpace/Manakin

Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.author KOSTAROPOULOS, AE en
dc.contributor.author SARAVACOS, GD en
dc.date.accessioned 2014-06-06T06:43:00Z
dc.date.available 2014-06-06T06:43:00Z
dc.date.issued 1995 en
dc.identifier.issn 0022-1147 en
dc.identifier.uri http://62.217.125.90/xmlui/handle/123456789/944
dc.subject RAISINS en
dc.subject GRAPES en
dc.subject SUN DRYING en
dc.subject MICROWAVE PRETREATMENT en
dc.subject.classification Food Science & Technology en
dc.subject.other FOOD-INDUSTRY en
dc.title MICROWAVE PRETREATMENT FOR SUN-DRIED RAISINS en
heal.type journalArticle en
heal.language English en
heal.publicationDate 1995 en
heal.abstract Commercial sun-drying of raisins requires a long time, and chemical pretreatments are used to increase the drying rate. The feasibility of improving the sun-drying process of grapes by microwaves was investigated. Sultana seedless grapes, dipped in alkali solution, were pretreated in a domestic microwave oven and dried by direct solar radiation. Microwave pre treatment reduced the moisture content by 10-20%. The microwave-treated grapes dried nearly two times faster than the controls. Blanching in boiling water had the same effect on the drying rate as microwaves. Color and appearance of treated grapes were comparable to commercial products. en
heal.publisher INST FOOD TECHNOLOGISTS en
heal.journalName JOURNAL OF FOOD SCIENCE en
dc.identifier.issue 2 en
dc.identifier.volume 60 en
dc.identifier.isi ISI:A1995RA94100030 en
dc.identifier.spage 344 en
dc.identifier.epage 347 en


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Αρχεία Μέγεθος Μορφότυπο Προβολή

Δεν υπάρχουν αρχεία που σχετίζονται με αυτό το τεκμήριο.

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στην ακόλουθη συλλογή(ές)

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναζήτηση DSpace


Σύνθετη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Ο Λογαριασμός μου

Στατιστικές