HEAL DSpace

Welfare Effects of Food Miles Labels

Αποθετήριο DSpace/Manakin

Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.author Caputo, V en
dc.contributor.author Vassilopoulos, A en
dc.contributor.author Nayga, RM en
dc.contributor.author Canavari, M en
dc.date.accessioned 2014-06-06T06:52:55Z
dc.date.available 2014-06-06T06:52:55Z
dc.date.issued 2013 en
dc.identifier.issn 00220078 en
dc.identifier.uri http://dx.doi.org/10.1111/joca.12009 en
dc.identifier.uri http://62.217.125.90/xmlui/handle/123456789/6257
dc.title Welfare Effects of Food Miles Labels en
heal.type journalArticle en
heal.identifier.primary 10.1111/joca.12009 en
heal.publicationDate 2013 en
heal.abstract We assessed the consumer welfare effects of two generic food miles labels: ""carbon dioxide (CO2) emission"" label and ""time and number of kilometers"" label. Using data from a choice experiment, our results generally suggest that a mandatory labeling policy for either type of label would have a positive welfare effect. However, a label informing consumers about the time and number of kilometers the food product has traveled provides greater positive welfare effects than a label informing consumers about the amount of CO2 emission. © 2013 by The American Council on Consumer Interests. en
heal.journalName Journal of Consumer Affairs en
dc.identifier.issue 2 en
dc.identifier.volume 47 en
dc.identifier.doi 10.1111/joca.12009 en
dc.identifier.spage 311 en
dc.identifier.epage 327 en


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Αρχεία Μέγεθος Μορφότυπο Προβολή

Δεν υπάρχουν αρχεία που σχετίζονται με αυτό το τεκμήριο.

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στην ακόλουθη συλλογή(ές)

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναζήτηση DSpace


Σύνθετη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Ο Λογαριασμός μου

Στατιστικές