HEAL DSpace

QUALITATIVE-ANALYSIS OF VOLATILE COMPOUNDS FROM THE CRUST AND CRUMB OF ANISE WHITE BREAD

Αποθετήριο DSpace/Manakin

Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.author KOMAITIS, ME en
dc.contributor.author AGGELOUSIS, G en
dc.date.accessioned 2014-06-06T06:42:22Z
dc.date.available 2014-06-06T06:42:22Z
dc.date.issued 1993 en
dc.identifier.issn 0240-8813 en
dc.identifier.uri http://62.217.125.90/xmlui/handle/123456789/587
dc.subject VOLATILE COMPOUNDS en
dc.subject CRUST en
dc.subject CRUMB en
dc.subject ANISE en
dc.subject WHITE BREAD en
dc.subject.classification Food Science & Technology en
dc.title QUALITATIVE-ANALYSIS OF VOLATILE COMPOUNDS FROM THE CRUST AND CRUMB OF ANISE WHITE BREAD en
heal.type other en
heal.language English en
heal.publicationDate 1993 en
heal.abstract Volatile compounds from the crust and crumb of anise white bread were extracted with dichloromethane-diethyl ether, then analysed by gas chromatography/mass spectrometry. Twenty three compounds were identified in the crust, 34 in the crumb ; 6 of them were present in the two constituents. Several of them, 2methyl-2-butanol, 2-propylheptanol, benzophenone, p-methoxy-benzaldehyde, 2H1-benzopyran-2one, 2-methylhydroxy-3(H)-furanone, have not been described earlier. Among the volatile compounds which were identified, some originate from anise, others result from dough fermentation, from the Maillard reaction or from the specific process of breadmaking. en
heal.publisher LAVOISIER ABONNEMENTS en
heal.journalName SCIENCES DES ALIMENTS en
dc.identifier.issue 3 en
dc.identifier.volume 13 en
dc.identifier.isi ISI:A1993LQ21700016 en
dc.identifier.spage 585 en
dc.identifier.epage 591 en


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Αρχεία Μέγεθος Μορφότυπο Προβολή

Δεν υπάρχουν αρχεία που σχετίζονται με αυτό το τεκμήριο.

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στην ακόλουθη συλλογή(ές)

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναζήτηση DSpace


Σύνθετη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Ο Λογαριασμός μου

Στατιστικές