HEAL DSpace

Modeling quality demand with data from Household Budget Surveys: An application to meat and fish products in Greece

Αποθετήριο DSpace/Manakin

Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.author Vassilopoulos, A en
dc.contributor.author Klonaris, S en
dc.contributor.author Drichoutis, AC en
dc.contributor.author Lazaridis, P en
dc.date.accessioned 2014-06-06T06:51:55Z
dc.date.available 2014-06-06T06:51:55Z
dc.date.issued 2012 en
dc.identifier.issn 02649993 en
dc.identifier.uri http://dx.doi.org/10.1016/j.econmod.2012.08.024 en
dc.identifier.uri http://62.217.125.90/xmlui/handle/123456789/5768
dc.subject Demand en
dc.subject Fish en
dc.subject Heckman's two-step en
dc.subject Household Budget Survey en
dc.subject Meat en
dc.subject Quality en
dc.title Modeling quality demand with data from Household Budget Surveys: An application to meat and fish products in Greece en
heal.type journalArticle en
heal.identifier.primary 10.1016/j.econmod.2012.08.024 en
heal.publicationDate 2012 en
heal.abstract In this paper, we employ a method to examine the factors affecting quality choice by Greek households, using cross-sectional survey data. We illustrate the method using the raw data of the 2004/05 Household Budget Survey for meat and fish products. Quality elasticities of total food expenditure and household's age structure are derived. To cope with the zero expenditure problem, Heckman's two-step method is employed. Results generally suggest that several socio-economic factors affect quality demand for meat and fish. © 2012 Elsevier B.V. en
heal.journalName Economic Modelling en
dc.identifier.issue 6 en
dc.identifier.volume 29 en
dc.identifier.doi 10.1016/j.econmod.2012.08.024 en
dc.identifier.spage 2744 en
dc.identifier.epage 2750 en


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Αρχεία Μέγεθος Μορφότυπο Προβολή

Δεν υπάρχουν αρχεία που σχετίζονται με αυτό το τεκμήριο.

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στην ακόλουθη συλλογή(ές)

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναζήτηση DSpace


Σύνθετη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Ο Λογαριασμός μου

Στατιστικές