HEAL DSpace

Aroma investigation of unifloral Greek citrus honey using solid-phase microextraction coupled to gas chromatographic-mass spectrometric analysis

Αποθετήριο DSpace/Manakin

Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.advisor Harizanis, Paschalis C. en
dc.contributor.advisor Χαριζάνης, Πασχάλης Γ. el
dc.contributor.author Alissandrakis, Eleftherios en
dc.contributor.author Tarantilis, Petros A. en
dc.contributor.author Polissiou, Moschos en
dc.contributor.author Αλυσανδράκης, Ελευθέριος el
dc.contributor.author Πολυσίου, Μόσχος el
dc.date.accessioned 2014-06-06T06:47:37Z
dc.date.available 2014-06-06T06:47:37Z
dc.date.issued 2007 en
dc.identifier.issn 03088146 en
dc.identifier.uri http://dx.doi.org/10.1016/j.foodchem.2005.09.015 en
dc.identifier.uri http://62.217.125.90/xmlui/handle/123456789/3714
dc.title Aroma investigation of unifloral Greek citrus honey using solid-phase microextraction coupled to gas chromatographic-mass spectrometric analysis en
heal.type journalArticle en
heal.keyword Citrus honey en
heal.keyword Aroma en
heal.keyword Lilac aldehydes en
heal.keyword Linalool derivatives en
heal.keyword SPME en
heal.keyword Aldehyde derivative en
heal.keyword Alkadiene en
heal.keyword Anthranilic acid methyl ester en
heal.keyword Limonene en
heal.keyword Nerolidol en
heal.keyword Greece en
heal.keyword Lavandula angustifolia en
heal.keyword Solid phase microextraction en
heal.identifier.primary 10.1016/j.foodchem.2005.09.015 en
heal.recordProvider Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών/Τμήμα Φυτικής Παραγωγής el
heal.recordProvider Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών/Γενικό Τμήμα el
heal.publicationDate 2007 en
heal.bibliographicCitation Harizanis, Paschalis C. Aroma investigation of unifloral Greek citrus honey using solid-phase microextraction coupled to gas chromatographic-mass spectrometric analysis, Food Chemistry, vol. 100 (1), pp. 396-404, Elsevier 2007 en
heal.abstract The aroma of Greek citrus honey was investigated by means of SPME-GC/MS analysis. A total of 61 compounds could be identified, with lilac aldehydes predominating the extract. These compounds can be considered the most powerful markers for citrus honey. Additionally, the two isomeric dehydroxy linaloxides, lavender lactone, dill ether, the four isomers of 1-p-menthen-9-al, methyl anthranilate and nerolidol could aid the botanical discrimination. Of the compounds identified, five are reported as honey constituents for the first time, that is trans- and cis-dehydroxy linaloxides, 1,8-menthadien-4-ol, limonene-10-ol and methyl N-methylanthranilate. en
heal.publisher Elsevier en
heal.journalName Food Chemistry en
dc.identifier.doi 10.1016/j.foodchem.2005.09.015 en


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Αρχεία Μέγεθος Μορφότυπο Προβολή

Δεν υπάρχουν αρχεία που σχετίζονται με αυτό το τεκμήριο.

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στην ακόλουθη συλλογή(ές)

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναζήτηση DSpace


Σύνθετη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Ο Λογαριασμός μου

Στατιστικές