HEAL DSpace

Flavour compounds of Greek cotton honey

Αποθετήριο DSpace/Manakin

Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.advisor Harizanis, Paschalis C. en
dc.contributor.advisor Χαριζάνης, Πασχάλης Γ. el
dc.contributor.author Alissandrakis, Eleftherios en
dc.contributor.author Kibaris, Athanassios C. en
dc.contributor.author Tarantilis, Petros A. en
dc.contributor.author Polissiou, Moschos en
dc.contributor.author Αλυσανδράκης, Ελευθέριος el
dc.contributor.author Κιμπάρης, Αθανάσιος Γ. el
dc.contributor.author Ταραντίλης, Πέτρος Α. el
dc.contributor.author Πολυσίου, Μόσχος el
dc.date.accessioned 2014-06-06T06:46:32Z
dc.date.available 2014-06-06T06:46:32Z
dc.date.issued 2005 en
dc.identifier.issn 00225142 en
dc.identifier.uri http://dx.doi.org/10.1002/jsfa.2124 en
dc.identifier.uri http://62.217.125.90/xmlui/handle/123456789/3061
dc.title Flavour compounds of Greek cotton honey en
heal.type journalArticle en
heal.keyword Botanical origin en
heal.keyword Cotton honey en
heal.keyword Flavour compounds en
heal.keyword Phenolic compounds en
heal.keyword Gossypium hirsutum en
heal.keyword Greece en
heal.identifier.primary 10.1002/jsfa.2124 en
heal.recordProvider Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών/Τμήμα Φυτικής Πραγωγής el
heal.recordProvider Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών/Γενικό Τμήμα el
heal.publicationDate 2005 en
heal.bibliographicCitation Harizanis, Paschalis C. Flavour compounds of Greek cotton honey. Journal of the Science of Food and Agriculture, vol. 85 (9) pp. 1444-1452, SCI 2005 en
heal.abstract Finding marker compounds is a powerful tool in the determination of the botanical origin of honey. For this purpose the flavour fraction of Greek cotton honey was investigated. A striking characteristic of this type of honey is the presence of more than 35 phenolic compounds in the extract, accounting for almost 60% of the total amount of compounds positively identified by gas chromatography/mass spectrometry. In comparison with honeys of nine different origins, a total of 15 compounds could serve as potent markers for cotton honey, namely cinnamaldehyde (0.44%), cinnamyl alcohol (1.79%), cinnamic acid (1.13%), neryl and geranyl nitrile (0.16 and 0.41% respectively), benzenepropanol (0.5%), homovanillyl alcohol (0.6%), (E)- and (Z)-p-methoxy-cinnamic acid (0.48 and 0.14% respectively), 2-methyl-p-phthalaldehyde (0.22%), coniferaldehyde (0.47%), p-coumaric acid (1.77%), ferulic acid (0.51%), scopoletin and scoparone (0.47%). en
heal.publisher Society of Chmeical Indrustry en
heal.journalName Journal of the Science of Food and Agriculture en
dc.identifier.doi 10.1002/jsfa.2124 en


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Αρχεία Μέγεθος Μορφότυπο Προβολή

Δεν υπάρχουν αρχεία που σχετίζονται με αυτό το τεκμήριο.

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στην ακόλουθη συλλογή(ές)

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναζήτηση DSpace


Σύνθετη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Ο Λογαριασμός μου

Στατιστικές