HEAL DSpace

Evaluation of four isolation techniques for honey aroma compounds

Αποθετήριο DSpace/Manakin

Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.advisor Harizanis, Paschalis C. en
dc.contributor.advisor Χαριζάνης, Πασχάλις Γ. el
dc.contributor.author Tarantilis, Petros A. en
dc.contributor.author Polissiou, Moschos en
dc.contributor.author Alissandrakis, Eleftherios en
dc.contributor.author Αλυσανδράκης, Ελευθέριος el
dc.contributor.author Ταραντίλης, Πέτρος Α. el
dc.contributor.author Πολυσίου, Μόσχος el
dc.date.accessioned 2014-06-06T06:46:31Z
dc.date.available 2014-06-06T06:46:31Z
dc.date.issued 2005 en
dc.identifier.issn 00225142 en
dc.identifier.uri http://dx.doi.org/10.1002/jsfa.1934 en
dc.identifier.uri http://62.217.125.90/xmlui/handle/123456789/3055
dc.title Evaluation of four isolation techniques for honey aroma compounds en
heal.type journalArticle en
heal.keyword Hydrodistillation en
heal.keyword Honey aroma compounds en
heal.keyword Micro-simultaneous steam en
heal.keyword Distillation-solvent extraction en
heal.keyword Solid-phase microextraction en
heal.keyword Ultrasound-assisted extraction en
heal.keyword Honey en
heal.keyword MSDE en
heal.keyword SPME en
heal.keyword Aroma en
heal.identifier.primary 10.1002/jsfa.1934 en
heal.recordProvider Γεωπονικό Πανεπσιτήμιο Αθηνών/Τμήμα Φυτικής Παραγωγής el
heal.recordProvider Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών/Γενικό Τμήμα el
heal.publicationDate 2005 en
heal.bibliographicCitation Harizanis, Paschalis C. Evaluation of four isolation techniques for honey aroma compounds, Journal of the Science of Food and Agriculture, vol. 85 (1), pp. 91-97, Society of Chemical Industry 2005 en
heal.abstract The analysis of the volatile fraction of honey provides useful information for the determination of the botanical and geographical origin. However, the results obtained vary greatly upon the extraction procedure employed. Four different isolation techniques were compared, that is hydrodistillation (HD), micro-simultaneous steam distillation-solvent extraction (MSDE), ultrasound-assisted extraction (USE) and solid-phase microextraction (SPME). From the data obtained, USE and SPME seem to be more suitable for the isolation of potent marker compounds. HD and MSDE have main drawbacks because of the drastic conditions used that lead to the formation of artefacts and the degradation of sensitive compounds. These drawbacks are avoided when employing USE and SPME. en
heal.publisher Society of Chemical Industry en
heal.journalName Journal of the Science of Food and Agriculture en
dc.identifier.doi 10.1002/jsfa.1934 en


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Αρχεία Μέγεθος Μορφότυπο Προβολή

Δεν υπάρχουν αρχεία που σχετίζονται με αυτό το τεκμήριο.

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στην ακόλουθη συλλογή(ές)

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναζήτηση DSpace


Σύνθετη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Ο Λογαριασμός μου

Στατιστικές