HEAL DSpace

Kishk - A dried fermented milk/cereal mixture. 2. Assessment of a variety of protein analytical techniques for determining adulteration and proteolysis [Le Kishk - Un mélange lait/céréales fermenté et séché. 2. Test de différentes techniques d'analyse des protéines pour déterminer l'adultération du lait et la protéolyse]

Αποθετήριο DSpace/Manakin

Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.author Tamime, AY en
dc.contributor.author Barclay, MNI en
dc.contributor.author Law, AJR en
dc.contributor.author Leaver, J en
dc.contributor.author Anifantakis, EM en
dc.contributor.author O'Connor, TP en
dc.date.accessioned 2014-06-06T06:43:48Z
dc.date.available 2014-06-06T06:43:48Z
dc.date.issued 1999 en
dc.identifier.issn 00237302 en
dc.identifier.uri http://62.217.125.90/xmlui/handle/123456789/1466
dc.relation.uri http://www.scopus.com/inward/record.url?eid=2-s2.0-0038854865&partnerID=40&md5=3c164b8841405c1d7e629b265bb3f592 en
dc.subject Immunoassay en
dc.subject Kishk en
dc.subject PAGE en
dc.subject RP-HPLC en
dc.subject SDS-PAGE en
dc.title Kishk - A dried fermented milk/cereal mixture. 2. Assessment of a variety of protein analytical techniques for determining adulteration and proteolysis [Le Kishk - Un mélange lait/céréales fermenté et séché. 2. Test de différentes techniques d'analyse des protéines pour déterminer l'adultération du lait et la protéolyse] en
heal.type journalArticle en
heal.publicationDate 1999 en
heal.abstract A variety of protein assays were applied to the analysis of 25 commercial samples of Lebanese Kishk to detect the adulteration of goat's milk with cow's milk. Polyacrylamide gel electrophoretic (PAGE) methods could detect the degree of adulteration ∼ 25 %. Using sodium dodecyl sulphate (SDS-PAGE), reverse phase high performance liquid chromatography (RP-HPLC) and anion-exchange fast protein liquid chromatography (FPLC) failed to detect the degree of adulteration in Kishk due to a very extensive proteolysis that made the distinction of the original caseins very difficult. Moreover, the immunoassay technique (Cortecs method) had limited application for powder products and could not be used effectively to calculate the degree of adulteration of goat's milk Kishk with cow's milk. © Inra/Elsevier, Paris. en
heal.journalName Lait en
dc.identifier.issue 3 en
dc.identifier.volume 79 en
dc.identifier.spage 331 en
dc.identifier.epage 339 en


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Αρχεία Μέγεθος Μορφότυπο Προβολή

Δεν υπάρχουν αρχεία που σχετίζονται με αυτό το τεκμήριο.

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στην ακόλουθη συλλογή(ές)

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναζήτηση DSpace


Σύνθετη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Ο Λογαριασμός μου

Στατιστικές