HEAL DSpace

Isolation and Identification of the Aroma Components from Saffron (Crocus sativus)

Αποθετήριο DSpace/Manakin

Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.author Tarantilis, PA en
dc.contributor.author Polissiou, MG en
dc.date.accessioned 2014-06-06T06:43:24Z
dc.date.available 2014-06-06T06:43:24Z
dc.date.issued 1997 en
dc.identifier.issn 00218561 en
dc.identifier.uri http://62.217.125.90/xmlui/handle/123456789/1240
dc.relation.uri http://www.scopus.com/inward/record.url?eid=2-s2.0-0000492446&partnerID=40&md5=8f53f1612cbb7de4da5450ce26aafa2b en
dc.subject Capillary en
dc.subject GC-MS en
dc.subject Saffron en
dc.subject Volatile compounds en
dc.title Isolation and Identification of the Aroma Components from Saffron (Crocus sativus) en
heal.type journalArticle en
heal.publicationDate 1997 en
heal.abstract In this work we have studied the volatile components of saffron, the dried, dark-red stigmata of Crocus sativus L. flowers. The isolation of the aroma, was achieved using the following techniques: (a) steam distillation (SD), (b) micro-steam distillation extraction (MSDE), and (c) vacuum head space method (VHS). The determination of the volatile components was performed using some different gas chromatography-mass spectrometry (GC-MS) instruments and methods. The characteristic compounds are 2,6,6-trimethyl-1,3-cyclohexadien-l-carboxaldehyde, namely safranal; 3,5,5-trimethyl-2-cyclohexen-1-one, namely isophorone; 3,5,5-trimethyl-3-cyclohexen-1-one, isomer of isophorone; 2,6,6-trimethyl-2-cyclohexen-1,4-dione; and 2,6,6-trimethyl-1,4-cyclohexadiene-1-carboxaldehyde, isomer of safranal. en
heal.journalName Journal of Agricultural and Food Chemistry en
dc.identifier.issue 2 en
dc.identifier.volume 45 en
dc.identifier.spage 459 en
dc.identifier.epage 462 en


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Αρχεία Μέγεθος Μορφότυπο Προβολή

Δεν υπάρχουν αρχεία που σχετίζονται με αυτό το τεκμήριο.

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στην ακόλουθη συλλογή(ές)

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναζήτηση DSpace


Σύνθετη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Ο Λογαριασμός μου

Στατιστικές