HEAL DSpace

Water sorption isotherms of pistachio nuts

Αποθετήριο DSpace/Manakin

Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.author Yanniotis, S en
dc.contributor.author Zarmboutis, I en
dc.date.accessioned 2014-06-06T06:43:13Z
dc.date.available 2014-06-06T06:43:13Z
dc.date.issued 1996 en
dc.identifier.issn 00236438 en
dc.identifier.uri http://dx.doi.org/10.1006/fstl.1996.0057 en
dc.identifier.uri http://62.217.125.90/xmlui/handle/123456789/1098
dc.subject.other Pistacia vera en
dc.title Water sorption isotherms of pistachio nuts en
heal.type journalArticle en
heal.identifier.primary 10.1006/fstl.1996.0057 en
heal.publicationDate 1996 en
heal.abstract The adsorption and desorption isotherms of pistachio nuts (kernel and shell) were measured at 15, 25 and 40°C using a gravimetric method. Hysteresis was more pronounced in the shell than in the kernel and reduced as the temperature increased. The isosteric heat of desorption, calculated from the slope of a lnaw vs. 1/T plot, was higher than the isosteric heat of adsorption. The GAB equation gave satisfactory goodness of fit with average percent deviation of less than 5%. ©1996 Academic Press Limited. en
heal.journalName LWT - Food Science and Technology en
dc.identifier.issue 4 en
dc.identifier.volume 29 en
dc.identifier.doi 10.1006/fstl.1996.0057 en
dc.identifier.spage 372 en
dc.identifier.epage 375 en


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Αρχεία Μέγεθος Μορφότυπο Προβολή

Δεν υπάρχουν αρχεία που σχετίζονται με αυτό το τεκμήριο.

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στην ακόλουθη συλλογή(ές)

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναζήτηση DSpace


Σύνθετη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Ο Λογαριασμός μου

Στατιστικές