HEAL DSpace

Επίδραση θραυσμάτων δρυός στα χρωματικά χαρακτηριστικά της ποικιλίας Αγιωργίτικο

Αποθετήριο DSpace/Manakin

Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.advisor Κοτσερίδης, Γεώργιος
dc.contributor.author Κουτσοδήμος, Παναγιώτης
dc.date.accessioned 2015-10-05T16:41:25Z
dc.date.available 2015-10-05T16:41:25Z
dc.date.issued 2015-10-05
dc.date.submitted 2014
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10329/6237
dc.description Η Βιβλιοθήκη διαθέτει αντίτυπο της διατριβής σε έντυπη μορφή el
dc.description.abstract Ο σκοπός αυτής της ερευνητικής εργασίας ήταν να μελετηθεί η επίδραση θραυσμάτων δρυός στα χρωματικά χαρακτηριστικά της Ελληνικής ποικιλίας Αγιωργίτικο. Τα προστιθέμενα θραύσματα ξύλου ήταν Αμερικάνικη δρυς , Γαλλική δρυς , Slavonia δρυς, μείγμα Αμερικάνικης-Γαλλικής δρυός και το ξύλο Ακακία. Η παραμονή τους διήρκησε 3 μήνες και στο τέλος κάθε μήνα γινόταν μετρήσεις των χρωματικών χαρακτήρων. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι όλα τα είδη θραυσμάτων επηρέασαν τα χρωματικά χαρακτηριστικά του οίνου σε σχέση με το μάρτυρα. Παρουσιάστηκε αύξηση στην ένταση , στην απόχρωση ,στο Δείκτη Φαινολικών Ουσιών του οίνου καθώς και πτώση στη συγκέντρωση των μονομερών ανθοκυανών και των Ολικών ανθοκυανών. Επιπλέον, το ξύλο της Ακακίας επηρέασε σε μεγαλύτερο βαθμό τα χρωματικά χαρακτηριστικά της ποικιλίας σε σύγκριση με τα άλλα θραύσματα δρυός. el
dc.description.abstract The aim of the present work was to evaluate the effect of oak chips to the colour characters of the Greek variety Agiorgitiko. The added chips were from American oak , French oak, Slavonia oak, blend American- French oak and Acacia wood. The maturation was three months and at the end of each were measured the chromatic characters. The results sawed that the oak add ins affected the color characteristics of the wine relative to the control. Were detected an increase in intensity, hue, Total Polyphenol and a fall in the concentration of monomeric anthocyanins and Total Anthocyans . Moreover, it seems that the Acacia wood affected a greater extent to the color characteristics of the variety in comparison to the other oak chips el
dc.language.iso el el
dc.subject Θραύσματα δρυός el
dc.subject Χρωματικά χαρακτηριστικά el
dc.subject Αγιωργίτικο el
dc.title Επίδραση θραυσμάτων δρυός στα χρωματικά χαρακτηριστικά της ποικιλίας Αγιωργίτικο el
dc.type Μεταπτυχιακή εργασία el
heal.type masterThesis
heal.generalDescription Η Βιβλιοθήκη διαθέτει αντίτυπο της διατριβής σε έντυπη μορφή el
heal.language el
heal.access free
heal.recordProvider ΓΠΑ Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων el
heal.publicationDate 2014
heal.abstract Ο σκοπός αυτής της ερευνητικής εργασίας ήταν να μελετηθεί η επίδραση θραυσμάτων δρυός στα χρωματικά χαρακτηριστικά της Ελληνικής ποικιλίας Αγιωργίτικο. Τα προστιθέμενα θραύσματα ξύλου ήταν Αμερικάνικη δρυς , Γαλλική δρυς , Slavonia δρυς, μείγμα Αμερικάνικης-Γαλλικής δρυός και το ξύλο Ακακία. Η παραμονή τους διήρκησε 3 μήνες και στο τέλος κάθε μήνα γινόταν μετρήσεις των χρωματικών χαρακτήρων. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι όλα τα είδη θραυσμάτων επηρέασαν τα χρωματικά χαρακτηριστικά του οίνου σε σχέση με το μάρτυρα. Παρουσιάστηκε αύξηση στην ένταση , στην απόχρωση ,στο Δείκτη Φαινολικών Ουσιών του οίνου καθώς και πτώση στη συγκέντρωση των μονομερών ανθοκυανών και των Ολικών ανθοκυανών. Επιπλέον, το ξύλο της Ακακίας επηρέασε σε μεγαλύτερο βαθμό τα χρωματικά χαρακτηριστικά της ποικιλίας σε σύγκριση με τα άλλα θραύσματα δρυός. el
heal.abstract The aim of the present work was to evaluate the effect of oak chips to the colour characters of the Greek variety Agiorgitiko. The added chips were from American oak , French oak, Slavonia oak, blend American- French oak and Acacia wood. The maturation was three months and at the end of each were measured the chromatic characters. The results sawed that the oak add ins affected the color characteristics of the wine relative to the control. Were detected an increase in intensity, hue, Total Polyphenol and a fall in the concentration of monomeric anthocyanins and Total Anthocyans . Moreover, it seems that the Acacia wood affected a greater extent to the color characteristics of the variety in comparison to the other oak chips en
heal.advisorName Κοτσερίδης, Γεώργιος el
heal.academicPublisher ΓΠΑ Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων el
heal.academicPublisherID aua
heal.fullTextAvailability true
dc.contributor.department ΓΠΑ Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων el
dc.description.degree Αμπελουργία – Οινολογία el


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στην ακόλουθη συλλογή(ές)

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναζήτηση DSpace


Σύνθετη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Ο Λογαριασμός μου

Στατιστικές