HEAL DSpace

Εφαρμογή Ολικής Ποιότητας στα κρασιά με έμφαση στα περιβαλλοντικά θέματα και τις σχετικές πιστοποίησεις

Αποθετήριο DSpace/Manakin

Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.advisor Μαλινδρέτος, Γεώργιος
dc.contributor.author Αργυροπούλου-Κωνσταντάκη, Σοφία Θ.
dc.date.accessioned 2015-09-24T06:42:24Z
dc.date.available 2015-09-24T06:42:24Z
dc.date.issued 2015-09-24
dc.date.submitted 2015
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10329/6089
dc.description Η Βιβλιοθήκη διαθέτει αντίτυπο της διατριβής σε έντυπη μορφή el
dc.description.abstract Η ανάπτυξη και η εφαρμογή συστημάτων ποιότητας συντελεί στην παραγωγή ποιοτικών προϊόντων αλλά συμβάλει σε μεγάλο βαθμό και στην προστασία του περιβάλλοντος. Η ποιότητα και η ασφάλεια των τροφίμων ξεκινά από την ποιότητα της πρώτης ύλης στον αγρό. Η βιολογική καλλιέργεια και η ολοκληρωμένη διαχείριση της παραγωγής αποτελεί σύστημα διασφάλισης ποιότητας της γεωργικής πρώτης ύλης με φιλοπεριβαντολλογικές προεκτάσεις. Ωστόσο η ποιότητα των τροφίμων δεν εξαρτάται αποκλειστικά από την πρώτη ύλη αλλά και από διαδικασίες που έπονται της παραγωγής στον αγρό, όπως η μεταποίηση και η τυποποίηση των προϊόντων έως ότου αυτά φτάσουν στο πιάτο ή εν προκειμένω στο ποτήρι του καταναλωτή. Η παρούσα εργασία μελετά τις παλαιότερες υπάρχουσες πιστοποιήσεις ποιότητας όπως είναι οι πιστοποιήσεις ΠΟΠ & ΠΓΕ αλλά και νεώτερες τάσεις όπως είναι δημιουργία «ομπρέλας» προϊόντων και υποομάδες πιστοποιήσεων. Όμως τόσες πιστοποιήσεις έχουν θετικό αντίκτυπο στον καταναλωτή; Οι καταναλωτής κατανοεί πάντα τα σήματα πάνω στα τρόφιμα και αναγνωρίζει πραγματικά την αξία που προσδίδουν στο προϊόν; Επιπλέον εξετάζεται η πρόοδος των επιχειρήσεων παραγωγής οίνου σε ότι αφορά την διαχείριση αποβλήτων, την εκμετάλλευση των υποπροϊόντων της οινοποιητικής διαδικασίας και φυσικά την ανακύκλωση υλικών που χρησιμοποιούνται κατά τις διάφορες διαδικασίες όπως η εμφιάλωση. Τέλος σε πρακτικό επίπεδο εξετάζεται η δυνατότητα δημιουργίας μιας επιχείρησης η οποία θα έχει συμβουλευτική δράση σε θέματα δράσεων από οινοποιεία για την προστασία του περιβάλλοντος όπως επίσης και την εκμετάλλευση των στεμφύλων για την εξαγωγή πολυφαινολών. Η οικονομική επένδυση μελετάται σε τρία επίπεδα στο νησί της Κρήτης έτσι ώστε να επιλεχτεί η πιο συμφέρουσα. Λέξεις-κλειδιά: βιολογική γεωργία, ολοκληρωμένη διαχείριση καλλιεργειών, «ομπρέλα» προϊόντων , πολυφαινόλες el
dc.description.abstract The development and application of quality systems contributes to the production of quality products but also contributes greatly to the protection of the environment. Food quality and safety begins from the quality of the raw material witch is produced in the field. Integrated Crop Management and Organic farming is a system of quality assurance of the agricultural raw material in a eco-friendly way. In addition, food quality concerns procedures that happen after production in the field, such as products’ processing and standardization until reaching consumer’s plate or in this case consumer’s glass. The present research examines the oldest existing quality certifications This paper studies the oldest existing quality certifications and moreover newest trends certifications such as creating "umbrella" of products of one place or island such as Crete supporting by certifications subgroups. But many certifications have a positive impact on the price that a consumer is called to pay? The consumer always understand the signals on food and truly recognizes the value that a certification gives to the product? Additionally examine the progress of wine production enterprises in terms of waste management, exploitation of by-products of the winemaking process and of course recycling materials used in various processes such as bottling. In conclusion, on a practical level, considering the possibility of setting up a company which will have an advisory action,actions topics from wineries to protect the environment as well as the exploitation of the marc to extract polyphenols. The financial investment is studied at three levels on the island of Crete in order to choose the most advantageous Key-words: food quality assurance, wine,Iintegrated Crop Management , new systems of food quality assurance, polyphenols. el
dc.language.iso el el
dc.subject Ολική ποιότητα el
dc.subject Κρασί el
dc.subject Περιβάλλον el
dc.subject Πιστοποίηση el
dc.subject Επιχειρηματικό σχέδιο el
dc.title Εφαρμογή Ολικής Ποιότητας στα κρασιά με έμφαση στα περιβαλλοντικά θέματα και τις σχετικές πιστοποίησεις el
dc.type Μεταπτυχιακή εργασία el
heal.type masterThesis
heal.generalDescription Η Βιβλιοθήκη διαθέτει αντίτυπο της διατριβής σε έντυπη μορφή el
heal.language el
heal.access free
heal.recordProvider ΓΠΑ Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης el
heal.publicationDate 2015
heal.abstract Η ανάπτυξη και η εφαρμογή συστημάτων ποιότητας συντελεί στην παραγωγή ποιοτικών προϊόντων αλλά συμβάλει σε μεγάλο βαθμό και στην προστασία του περιβάλλοντος. Η ποιότητα και η ασφάλεια των τροφίμων ξεκινά από την ποιότητα της πρώτης ύλης στον αγρό. Η βιολογική καλλιέργεια και η ολοκληρωμένη διαχείριση της παραγωγής αποτελεί σύστημα διασφάλισης ποιότητας της γεωργικής πρώτης ύλης με φιλοπεριβαντολλογικές προεκτάσεις. Ωστόσο η ποιότητα των τροφίμων δεν εξαρτάται αποκλειστικά από την πρώτη ύλη αλλά και από διαδικασίες που έπονται της παραγωγής στον αγρό, όπως η μεταποίηση και η τυποποίηση των προϊόντων έως ότου αυτά φτάσουν στο πιάτο ή εν προκειμένω στο ποτήρι του καταναλωτή. Η παρούσα εργασία μελετά τις παλαιότερες υπάρχουσες πιστοποιήσεις ποιότητας όπως είναι οι πιστοποιήσεις ΠΟΠ & ΠΓΕ αλλά και νεώτερες τάσεις όπως είναι δημιουργία «ομπρέλας» προϊόντων και υποομάδες πιστοποιήσεων. Όμως τόσες πιστοποιήσεις έχουν θετικό αντίκτυπο στον καταναλωτή; Οι καταναλωτής κατανοεί πάντα τα σήματα πάνω στα τρόφιμα και αναγνωρίζει πραγματικά την αξία που προσδίδουν στο προϊόν; Επιπλέον εξετάζεται η πρόοδος των επιχειρήσεων παραγωγής οίνου σε ότι αφορά την διαχείριση αποβλήτων, την εκμετάλλευση των υποπροϊόντων της οινοποιητικής διαδικασίας και φυσικά την ανακύκλωση υλικών που χρησιμοποιούνται κατά τις διάφορες διαδικασίες όπως η εμφιάλωση. Τέλος σε πρακτικό επίπεδο εξετάζεται η δυνατότητα δημιουργίας μιας επιχείρησης η οποία θα έχει συμβουλευτική δράση σε θέματα δράσεων από οινοποιεία για την προστασία του περιβάλλοντος όπως επίσης και την εκμετάλλευση των στεμφύλων για την εξαγωγή πολυφαινολών. Η οικονομική επένδυση μελετάται σε τρία επίπεδα στο νησί της Κρήτης έτσι ώστε να επιλεχτεί η πιο συμφέρουσα. Λέξεις-κλειδιά: βιολογική γεωργία, ολοκληρωμένη διαχείριση καλλιεργειών, «ομπρέλα» προϊόντων , πολυφαινόλες el
heal.abstract The development and application of quality systems contributes to the production of quality products but also contributes greatly to the protection of the environment. Food quality and safety begins from the quality of the raw material witch is produced in the field. Integrated Crop Management and Organic farming is a system of quality assurance of the agricultural raw material in a eco-friendly way. In addition, food quality concerns procedures that happen after production in the field, such as products’ processing and standardization until reaching consumer’s plate or in this case consumer’s glass. The present research examines the oldest existing quality certifications This paper studies the oldest existing quality certifications and moreover newest trends certifications such as creating "umbrella" of products of one place or island such as Crete supporting by certifications subgroups. But many certifications have a positive impact on the price that a consumer is called to pay? The consumer always understand the signals on food and truly recognizes the value that a certification gives to the product? Additionally examine the progress of wine production enterprises in terms of waste management, exploitation of by-products of the winemaking process and of course recycling materials used in various processes such as bottling. In conclusion, on a practical level, considering the possibility of setting up a company which will have an advisory action,actions topics from wineries to protect the environment as well as the exploitation of the marc to extract polyphenols. The financial investment is studied at three levels on the island of Crete in order to choose the most advantageous Key-words: food quality assurance, wine,Iintegrated Crop Management , new systems of food quality assurance, polyphenols. en
heal.advisorName Μαλινδρέτος, Γεώργιος el
heal.academicPublisher ΓΠΑ Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης el
heal.academicPublisherID aua
heal.fullTextAvailability true
dc.contributor.department ΓΠΑ Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης el
dc.description.degree Ολοκληρωμένη ανάπτυξη και διαχείριση του αγροτικού χώρου el


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στην ακόλουθη συλλογή(ές)

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναζήτηση DSpace


Σύνθετη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Ο Λογαριασμός μου

Στατιστικές