HEAL DSpace

Μελέτη της εναλλακτικής οξειδάσης (ΑΟΧ) σε παρθενοκαρπικούς και ένσπερμους καρπούς τομάτας κατά τη διάρκεια της ανάπτυξής τους.

Αποθετήριο DSpace/Manakin

Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.advisor Αϊβαλάκις, Γεώργιος Ι.
dc.contributor.author Διαμαντής, Χρυσόστομος
dc.date.accessioned 2013-01-03T10:26:16Z
dc.date.available 2013-01-03T10:26:16Z
dc.date.issued 2013-01-03
dc.date.submitted 2012
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10329/5681
dc.description Η Βιβλιοθήκη διαθέτει αντίτυπο της διατριβής σε έντυπη μορφή el
dc.description.abstract Η ΑΟ είναι ένα ένζυμο που προσφέρει εναλλακτική οδό μεταφοράς ηλεκτρονίων της αναπνοής που δεν προσφέρει ενέργεια στο κύτταρο. Mε τη χρήση πολυκλωνικών αντισωμάτων ανοσοεντοπίστηκε το ένζυμο στους ιστούς παρθενοκαρπικών και ένσπερμων καρπών τομάτας τύπου "cherry". Επίσης, μέσω RT-­‐PCR μελετήθηκε το πλήθος των μεταγραφημάτων δύο ισοτύπων της ΑΟΧ στα ίδια δείγματα. Το ένζυμο ανιχνεύτηκε σε ιστούς αυξημένης μεταβολικής δραστηριότητας, ενώ η μελέτη του πλήθους των μεταγραφημάτων έδειξε διαφορές ανάμεσα στους ένσπερμους και παρθενοκαρπικούς καρπούς στα στάδια του ώριμου πράσινου καρπού και αλλαγής του χρώματος. Οι παραπάνω διαφορές οφείλονται κατά πάσα πιθανότητα στην μεταβολική δραστηριότητα του σπέρματος κατά την ωρίμανση του. el
dc.description.abstract AO is an enzyme that provides an alternative route of electron transport in the respirational chain that do not provide power to the cell. By using polyclonal antibodies the enzyme was immunolocalized in tissues of seeded and seedless "cherry" tomato fruits during their development. Moreover using RT-­‐PCR the levels of transcripts of two AOX isoforms was studied in the same samples. The enzyme was detected in tissues with high metabolic activity, while the study of of transcripts abundance showed differences among seeded and seedless fruits in the stages of mature green fruit and breaker (change of fruit color). These differences are probably due to the metabolic activity of the seeds. el
dc.language.iso el el
dc.subject Τομάτες el
dc.subject Παρθενοκαρπικοί καρποί τομάτας el
dc.subject Ένσπερμοι καρποί τομάτας el
dc.subject Ανοσοεντοπισμός el
dc.subject Εναλλακτική οξειδάση el
dc.title Μελέτη της εναλλακτικής οξειδάσης (ΑΟΧ) σε παρθενοκαρπικούς και ένσπερμους καρπούς τομάτας κατά τη διάρκεια της ανάπτυξής τους. el
dc.type Μεταπτυχιακή εργασία el
heal.type masterThesis
heal.generalDescription Η Βιβλιοθήκη διαθέτει αντίτυπο της διατριβής σε έντυπη μορφή el
heal.classification Plant enzymes en
heal.classification Tomatoes -- Biotechnology en
heal.classification Tomatoes -- Physiology en
heal.classification Tomatoes -- Metabolism en
heal.language el
heal.access free
heal.recordProvider ΓΠΑ Τμήμα Γεωπονικής Βιοτεχνολογίας el
heal.publicationDate 2012
heal.abstract Η ΑΟ είναι ένα ένζυμο που προσφέρει εναλλακτική οδό μεταφοράς ηλεκτρονίων της αναπνοής που δεν προσφέρει ενέργεια στο κύτταρο. Mε τη χρήση πολυκλωνικών αντισωμάτων ανοσοεντοπίστηκε το ένζυμο στους ιστούς παρθενοκαρπικών και ένσπερμων καρπών τομάτας τύπου "cherry". Επίσης, μέσω RT-­‐PCR μελετήθηκε το πλήθος των μεταγραφημάτων δύο ισοτύπων της ΑΟΧ στα ίδια δείγματα. Το ένζυμο ανιχνεύτηκε σε ιστούς αυξημένης μεταβολικής δραστηριότητας, ενώ η μελέτη του πλήθους των μεταγραφημάτων έδειξε διαφορές ανάμεσα στους ένσπερμους και παρθενοκαρπικούς καρπούς στα στάδια του ώριμου πράσινου καρπού και αλλαγής του χρώματος. Οι παραπάνω διαφορές οφείλονται κατά πάσα πιθανότητα στην μεταβολική δραστηριότητα του σπέρματος κατά την ωρίμανση του. el
heal.abstract AO is an enzyme that provides an alternative route of electron transport in the respirational chain that do not provide power to the cell. By using polyclonal antibodies the enzyme was immunolocalized in tissues of seeded and seedless "cherry" tomato fruits during their development. Moreover using RT-­‐PCR the levels of transcripts of two AOX isoforms was studied in the same samples. The enzyme was detected in tissues with high metabolic activity, while the study of of transcripts abundance showed differences among seeded and seedless fruits in the stages of mature green fruit and breaker (change of fruit color). These differences are probably due to the metabolic activity of the seeds. en
heal.advisorName Αϊβαλάκις, Γεώργιος Ι. el
heal.academicPublisher ΓΠΑ Τμήμα Γεωπονικής Βιοτεχνολογίας el
heal.academicPublisherID aua
heal.fullTextAvailability true
heal.classificationURI http://id.loc.gov/authorities/subjects/sh00003738
dc.contributor.department ΓΠΑ Τμήμα Γεωπονικής Βιοτεχνολογίας el
dc.description.degree Βιοτεχνολογία και εφαρμογές στη γεωπονία el


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στην ακόλουθη συλλογή(ές)

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναζήτηση DSpace


Σύνθετη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Ο Λογαριασμός μου

Στατιστικές