dc.contributor.advisor |
Αϊβαλάκις, Γεώργιος Ι. |
|
dc.contributor.author |
Διαμαντής, Χρυσόστομος |
|
dc.date.accessioned |
2013-01-03T10:26:16Z |
|
dc.date.available |
2013-01-03T10:26:16Z |
|
dc.date.issued |
2013-01-03 |
|
dc.date.submitted |
2012 |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10329/5681 |
|
dc.description |
Η Βιβλιοθήκη διαθέτει αντίτυπο της διατριβής σε έντυπη μορφή |
el |
dc.description.abstract |
Η ΑΟ είναι ένα ένζυμο που προσφέρει εναλλακτική οδό μεταφοράς ηλεκτρονίων της αναπνοής που δεν προσφέρει ενέργεια στο κύτταρο. Mε τη χρήση πολυκλωνικών αντισωμάτων ανοσοεντοπίστηκε το ένζυμο στους ιστούς παρθενοκαρπικών και ένσπερμων καρπών τομάτας τύπου "cherry". Επίσης, μέσω RT-‐PCR μελετήθηκε το πλήθος των μεταγραφημάτων δύο ισοτύπων της ΑΟΧ στα ίδια δείγματα. Το ένζυμο ανιχνεύτηκε σε ιστούς αυξημένης μεταβολικής δραστηριότητας, ενώ η μελέτη του πλήθους των μεταγραφημάτων έδειξε διαφορές ανάμεσα στους ένσπερμους και παρθενοκαρπικούς καρπούς στα στάδια του ώριμου πράσινου καρπού και αλλαγής του χρώματος. Οι παραπάνω διαφορές οφείλονται κατά πάσα πιθανότητα στην μεταβολική δραστηριότητα του σπέρματος κατά την ωρίμανση του. |
el |
dc.description.abstract |
AO
is
an
enzyme
that
provides
an
alternative
route
of
electron
transport
in
the
respirational
chain
that
do
not
provide
power
to
the
cell.
By
using
polyclonal
antibodies
the
enzyme
was
immunolocalized
in
tissues
of
seeded
and
seedless
"cherry"
tomato
fruits
during
their
development.
Moreover
using
RT-‐PCR
the
levels
of
transcripts
of
two
AOX
isoforms
was
studied
in
the
same
samples.
The
enzyme
was
detected
in
tissues
with
high
metabolic
activity,
while
the
study
of
of
transcripts
abundance
showed
differences
among
seeded
and
seedless
fruits
in
the
stages
of
mature
green
fruit
and
breaker
(change
of
fruit
color).
These
differences
are
probably
due
to
the
metabolic
activity
of
the
seeds. |
el |
dc.language.iso |
el |
el |
dc.subject |
Τομάτες |
el |
dc.subject |
Παρθενοκαρπικοί καρποί τομάτας |
el |
dc.subject |
Ένσπερμοι καρποί τομάτας |
el |
dc.subject |
Ανοσοεντοπισμός |
el |
dc.subject |
Εναλλακτική οξειδάση |
el |
dc.title |
Μελέτη της εναλλακτικής οξειδάσης (ΑΟΧ) σε παρθενοκαρπικούς και ένσπερμους καρπούς τομάτας κατά τη διάρκεια της ανάπτυξής τους. |
el |
dc.type |
Μεταπτυχιακή εργασία |
el |
heal.type |
masterThesis |
|
heal.generalDescription |
Η Βιβλιοθήκη διαθέτει αντίτυπο της διατριβής σε έντυπη μορφή |
el |
heal.classification |
Plant enzymes |
en |
heal.classification |
Tomatoes -- Biotechnology |
en |
heal.classification |
Tomatoes -- Physiology |
en |
heal.classification |
Tomatoes -- Metabolism |
en |
heal.language |
el |
|
heal.access |
free |
|
heal.recordProvider |
ΓΠΑ Τμήμα Γεωπονικής Βιοτεχνολογίας |
el |
heal.publicationDate |
2012 |
|
heal.abstract |
Η ΑΟ είναι ένα ένζυμο που προσφέρει εναλλακτική οδό μεταφοράς ηλεκτρονίων της αναπνοής που δεν προσφέρει ενέργεια στο κύτταρο. Mε τη χρήση πολυκλωνικών αντισωμάτων ανοσοεντοπίστηκε το ένζυμο στους ιστούς παρθενοκαρπικών και ένσπερμων καρπών τομάτας τύπου "cherry". Επίσης, μέσω RT-‐PCR μελετήθηκε το πλήθος των μεταγραφημάτων δύο ισοτύπων της ΑΟΧ στα ίδια δείγματα. Το ένζυμο ανιχνεύτηκε σε ιστούς αυξημένης μεταβολικής δραστηριότητας, ενώ η μελέτη του πλήθους των μεταγραφημάτων έδειξε διαφορές ανάμεσα στους ένσπερμους και παρθενοκαρπικούς καρπούς στα στάδια του ώριμου πράσινου καρπού και αλλαγής του χρώματος. Οι παραπάνω διαφορές οφείλονται κατά πάσα πιθανότητα στην μεταβολική δραστηριότητα του σπέρματος κατά την ωρίμανση του. |
el |
heal.abstract |
AO
is
an
enzyme
that
provides
an
alternative
route
of
electron
transport
in
the
respirational
chain
that
do
not
provide
power
to
the
cell.
By
using
polyclonal
antibodies
the
enzyme
was
immunolocalized
in
tissues
of
seeded
and
seedless
"cherry"
tomato
fruits
during
their
development.
Moreover
using
RT-‐PCR
the
levels
of
transcripts
of
two
AOX
isoforms
was
studied
in
the
same
samples.
The
enzyme
was
detected
in
tissues
with
high
metabolic
activity,
while
the
study
of
of
transcripts
abundance
showed
differences
among
seeded
and
seedless
fruits
in
the
stages
of
mature
green
fruit
and
breaker
(change
of
fruit
color).
These
differences
are
probably
due
to
the
metabolic
activity
of
the
seeds. |
en |
heal.advisorName |
Αϊβαλάκις, Γεώργιος Ι. |
el |
heal.academicPublisher |
ΓΠΑ Τμήμα Γεωπονικής Βιοτεχνολογίας |
el |
heal.academicPublisherID |
aua |
|
heal.fullTextAvailability |
true |
|
heal.classificationURI |
http://id.loc.gov/authorities/subjects/sh00003738 |
|
dc.contributor.department |
ΓΠΑ Τμήμα Γεωπονικής Βιοτεχνολογίας |
el |
dc.description.degree |
Βιοτεχνολογία και εφαρμογές στη γεωπονία |
el |