HEAL DSpace

Η ανταγωνιστική θέση της Ελλάδας στις ευρωπαϊκές αγορές οπωροκηπευτικών.

Αποθετήριο DSpace/Manakin

Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.advisor Ζωγραφάκης, Σταύρος
dc.contributor.author Κατσιλέρος, Περικλής Δ.
dc.date.accessioned 2012-11-26T08:45:30Z
dc.date.available 2012-11-26T08:45:30Z
dc.date.issued 2012-11-26T08:45:30Z
dc.date.submitted 2011
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10329/5623
dc.description Η Βιβλιοθήκη διαθέτει αντίτυπο της διατριβής σε έντυπη μορφή el
dc.description.abstract Η γεωργία είναι στο επίκεντρο της κοινωνίας και της οικονοµίας. Εξασφαλίζει τη διατροφική ασφάλεια και επάρκεια του πλανήτη, παρέχει ανανεώσιµες πρώτες ύλες, προστατεύει το περιβάλλον, δηµιουργεί θέσεις εργασίας και διατηρεί ζωντανό και υγιή τον κοινωνικό και οικονοµικό ιστό στην περιφέρεια. Είναι µια στρατηγική δραστηριότητα που αποτελεί µέρος της νέας αναπτυξιακής στρατηγικής της Ευρώπης. H αύξηση των εµπορικών συναλλαγών που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια, έχει συµβάλει στη ραγδαία αύξηση του ανταγωνισµού σε διεθνές επίπεδο, διαµορφώνοντας ένα ιδιαίτερο ανταγωνιστικό περιβάλλον για τους κλάδους παραγωγής, τις επιχειρήσεις και τις εθνικές οικονοµίες. Στην παρούσα εργασία επιχειρείται η διερεύνηση του βαθµού της ανταγωνιστικότητας, των κυριότερων ελληνικών αγροτικών προϊόντων στην κατηγορία των φρούτων και λαχανικών, χρησιµοποιώντας τους δείκτες του συγκριτικού πλεονεκτήµατος. el
dc.description.abstract Agriculture is at the heart of society and the economy. Ensure food security and sufficiency of the planet, providing renewable raw materials, protect the environment, creates jobs and keeps alive and healthy social and economic fabric of the region. It is a strategic activity that is part of the new development strategy for Europe. The increased trade observed in recent years has contributed to the rapid growth of competition at the international level, creating a highly competitive environment for industries, businesses and national economies. This paper attempts to investigate the degree of competitiveness, the main Greek agricultural products in the category of fruits and vegetables, using the indicators of comparative advantage. el
dc.language.iso el el
dc.subject Εμπόριο οπωροκηπευτικών el
dc.subject Φρούτα el
dc.subject Λαχανικά el
dc.subject Ελλάδα el
dc.subject Ευρωπαϊκή Ένωση el
dc.subject Ανταγωνισμός el
dc.subject Εμπορικό ισοζύγιο el
dc.subject Δείκτες ανταγωνιστικότητας el
dc.title Η ανταγωνιστική θέση της Ελλάδας στις ευρωπαϊκές αγορές οπωροκηπευτικών. el
dc.type Μεταπτυχιακή εργασία el
heal.type masterThesis
heal.generalDescription Η Βιβλιοθήκη διαθέτει αντίτυπο της διατριβής σε έντυπη μορφή el
heal.classification Vegetable trade -- Greece en
heal.classification Fruit trade -- Greece en
heal.classification Vegetable trade -- European Union countries en
heal.classification Fruit trade -- European Union countries en
heal.classification Competition -- European Union countries en
heal.language el
heal.access free
heal.recordProvider ΓΠΑ Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης el
heal.publicationDate 2011
heal.abstract Η γεωργία είναι στο επίκεντρο της κοινωνίας και της οικονοµίας. Εξασφαλίζει τη διατροφική ασφάλεια και επάρκεια του πλανήτη, παρέχει ανανεώσιµες πρώτες ύλες, προστατεύει το περιβάλλον, δηµιουργεί θέσεις εργασίας και διατηρεί ζωντανό και υγιή τον κοινωνικό και οικονοµικό ιστό στην περιφέρεια. Είναι µια στρατηγική δραστηριότητα που αποτελεί µέρος της νέας αναπτυξιακής στρατηγικής της Ευρώπης. H αύξηση των εµπορικών συναλλαγών που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια, έχει συµβάλει στη ραγδαία αύξηση του ανταγωνισµού σε διεθνές επίπεδο, διαµορφώνοντας ένα ιδιαίτερο ανταγωνιστικό περιβάλλον για τους κλάδους παραγωγής, τις επιχειρήσεις και τις εθνικές οικονοµίες. Στην παρούσα εργασία επιχειρείται η διερεύνηση του βαθµού της ανταγωνιστικότητας, των κυριότερων ελληνικών αγροτικών προϊόντων στην κατηγορία των φρούτων και λαχανικών, χρησιµοποιώντας τους δείκτες του συγκριτικού πλεονεκτήµατος. el
heal.abstract Agriculture is at the heart of society and the economy. Ensure food security and sufficiency of the planet, providing renewable raw materials, protect the environment, creates jobs and keeps alive and healthy social and economic fabric of the region. It is a strategic activity that is part of the new development strategy for Europe. The increased trade observed in recent years has contributed to the rapid growth of competition at the international level, creating a highly competitive environment for industries, businesses and national economies. This paper attempts to investigate the degree of competitiveness, the main Greek agricultural products in the category of fruits and vegetables, using the indicators of comparative advantage. en
heal.advisorName Ζωγραφάκης, Σταύρος el
heal.academicPublisher ΓΠΑ Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης el
heal.academicPublisherID aua
heal.fullTextAvailability true
heal.classificationURI http://id.loc.gov/authorities/subjects/sh00003738
dc.contributor.department ΓΠΑ Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης el
dc.description.degree Ολοκληρωμένη ανάπτυξη και διαχείριση του αγροτικού χώρου el


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στην ακόλουθη συλλογή(ές)

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναζήτηση DSpace


Σύνθετη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Ο Λογαριασμός μου

Στατιστικές