HEAL DSpace

Διερεύνηση παραγόντων που επηρεάζουν την αγοραστική συμπεριφορά των καταναλωτών ως προς την επιλογή των τροφίμων ''ευκολίας''

Αποθετήριο DSpace/Manakin

Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.advisor Λαζαρίδης, Παναγιώτης
dc.contributor.author Κοντού, Ειρήνη Δ.
dc.date.accessioned 2012-05-21T10:59:20Z
dc.date.available 2012-05-21T10:59:20Z
dc.date.issued 2012-05-21T10:59:20Z
dc.date.submitted 2011
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10329/4207
dc.description Η Βιβλιοθήκη διαθέτει αντίτυπο της διατριβής σε έντυπη μορφή el
dc.description.abstract Ο σύγχρονος καταναλωτής αντιμέτωπος με τους ταχείς ρυθμούς της ζωής και τη μείωση του ελεύθερου χρόνου του επιλέγει λύσεις που δεν απαιτούν πολύ χρόνο για την προετοιμασία ενός γεύματος. Κατά συνέπεια όλο και περισσότεροι καταναλωτές έχουν στραφεί στα λεγόμενα τρόφιμα «ευκολίας» (convenience food). Σκοπός της παρούσας έρευνας αφορά τον προσδιορισμό των παραγόντων που επηρεάζουν την επιλογή των τροφίμων «ευκολίας» καθώς επίσης οι στάσεις και αντιλήψεις των καταναλωτών ως προς αυτά. Η μέθοδος που χρησιμοποιήθηκε είναι η ποσοτική με τη χρήση δομημένου ερωτηματολογίου το οποίο συμπληρώθηκε με προσωπικές συνεντεύξεις έξω από χώρους αγοράς τροφίμων (σούπερ μάρκετ) σε δείγμα 150 καταναλωτών στην ευρύτερη περιοχή των Αθηνών. Οι κυριότεροι παράγοντες που φαίνεται να επηρεάζουν θετικά τη στάση των καταναλωτών απέναντι στα τρόφιμα ευκολίας είναι ο χρόνος για άλλες δραστηριότητες , οι απαιτούμενες μαγειρικές ικανότητες, το καθάρισμα μετά το φαγητό, και η εξοικονόμηση χρόνου. el
dc.description.abstract Abstract The modern consumer which is faced with the rapid tempo of life and the reduction of free time is choosing solutions that do not require much time to prepare a meal. Consequently more and more consumers have turned to the so-called “convenience food”. The purpose of this research to identify the factors which are influencing the choice of convenience food, as well as the attitudes and perceptions towards them. The method which is used is the quantitative by using a structured questionnaire, supplemented by personal interviews outside of food market (supermarket) in a sample of 150 consumers in the greater area of Athens. The main factors that appear to positively influence the attitudes of consumers towards convenience food, is the time for other activities, the necessary culinary skills, the cleaning after meals, and the time savings. el
dc.language.iso el el
dc.subject Τρόφιμα ευκολίας el
dc.subject Έτοιμα γεύματα el
dc.subject Συμπεριφορά καταναλωτών el
dc.subject Προτιμήσεις καταναλωτών el
dc.subject Έλληνες καταναλωτές el
dc.title Διερεύνηση παραγόντων που επηρεάζουν την αγοραστική συμπεριφορά των καταναλωτών ως προς την επιλογή των τροφίμων ''ευκολίας'' el
dc.type Μεταπτυχιακή εργασία el
heal.type masterThesis
heal.generalDescription Η Βιβλιοθήκη διαθέτει αντίτυπο της διατριβής σε έντυπη μορφή el
heal.classification Convenience foods -- Greece en
heal.classification Ready meals -- Greece en
heal.classification Consumers' preferences -- Greece -- Research en
heal.classification Consumer behaviour -- Greece -- Research en
heal.language el
heal.access free
heal.recordProvider ΓΠΑ Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης el
heal.publicationDate 2011
heal.abstract Ο σύγχρονος καταναλωτής αντιμέτωπος με τους ταχείς ρυθμούς της ζωής και τη μείωση του ελεύθερου χρόνου του επιλέγει λύσεις που δεν απαιτούν πολύ χρόνο για την προετοιμασία ενός γεύματος. Κατά συνέπεια όλο και περισσότεροι καταναλωτές έχουν στραφεί στα λεγόμενα τρόφιμα «ευκολίας» (convenience food). Σκοπός της παρούσας έρευνας αφορά τον προσδιορισμό των παραγόντων που επηρεάζουν την επιλογή των τροφίμων «ευκολίας» καθώς επίσης οι στάσεις και αντιλήψεις των καταναλωτών ως προς αυτά. Η μέθοδος που χρησιμοποιήθηκε είναι η ποσοτική με τη χρήση δομημένου ερωτηματολογίου το οποίο συμπληρώθηκε με προσωπικές συνεντεύξεις έξω από χώρους αγοράς τροφίμων (σούπερ μάρκετ) σε δείγμα 150 καταναλωτών στην ευρύτερη περιοχή των Αθηνών. Οι κυριότεροι παράγοντες που φαίνεται να επηρεάζουν θετικά τη στάση των καταναλωτών απέναντι στα τρόφιμα ευκολίας είναι ο χρόνος για άλλες δραστηριότητες , οι απαιτούμενες μαγειρικές ικανότητες, το καθάρισμα μετά το φαγητό, και η εξοικονόμηση χρόνου. el
heal.abstract Abstract The modern consumer which is faced with the rapid tempo of life and the reduction of free time is choosing solutions that do not require much time to prepare a meal. Consequently more and more consumers have turned to the so-called “convenience food”. The purpose of this research to identify the factors which are influencing the choice of convenience food, as well as the attitudes and perceptions towards them. The method which is used is the quantitative by using a structured questionnaire, supplemented by personal interviews outside of food market (supermarket) in a sample of 150 consumers in the greater area of Athens. The main factors that appear to positively influence the attitudes of consumers towards convenience food, is the time for other activities, the necessary culinary skills, the cleaning after meals, and the time savings. en
heal.advisorName Λαζαρίδης, Παναγιώτης el
heal.academicPublisher ΓΠΑ Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης el
heal.academicPublisherID aua
heal.fullTextAvailability true
heal.classificationURI http://id.loc.gov/authorities/subjects/sh00003738
dc.contributor.department ΓΠΑ Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης el
dc.description.degree Οργάνωση και διοίκηση επιχειρήσεων τροφίμων και γεωργίας el


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στην ακόλουθη συλλογή(ές)

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναζήτηση DSpace


Σύνθετη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Ο Λογαριασμός μου

Στατιστικές