HEAL DSpace

Μέτρηση αντιοξειδωτικής ικανότητας, περιεκτικότητας σε φαινολικά συστατικά και προβλεπόμενης βιοδιαθεσιμότητας σιδήρου και ψευδαργύρου ποικιλιών επιτραπέζιας ελιάς και οσπρίων συμβατικής και βιολογικής καλλιέργειας

Αποθετήριο DSpace/Manakin

Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.advisor Καψοκεφάλου, Μαρία
dc.contributor.author Δράκου, Μαρίνα
dc.date.accessioned 2012-04-26T09:11:19Z
dc.date.available 2012-04-26T09:11:19Z
dc.date.issued 2012-04-26T09:11:19Z
dc.date.submitted 2011
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10329/4051
dc.description Η Βιβλιοθήκη διαθέτει αντίτυπο της διατριβής σε έντυπη μορφή el
dc.description.abstract Οι ελιές και τα όσπρια αποτελούν συστατικά της Μεσογειακής διατροφής. Στην παρούσα μελέτη ερευνήθηκε η αντιοξειδωτική ικανότητα (FRAP& ORAC) και η ύπαρξη συνολικών φαινολικών συστατικών (FOLIN) σε 8 Ελληνικούς εμπορικούς τύπους επιτραπέζιας ελιάς (καλαμών, κονσερβολιά μαύρη, Χαλκιδικής, κονσερβολιά πράσινη, μεγαρείτικη, γαϊδουρελιά, ελιά τεχνητά μαυρισμένη με οξείδωση και Θάσου) συμβατικής και βιολογικής καλλιέργειας. Επίσης, μελετήθηκε η αντιοξειδωτική ικανότητα (FRAP& ORAC), η ύπαρξη συνολικών φαινολικών συστατικών (FOLIN) και η προβλεπόμενη περιεκτικότητα σε σίδηρο και ψευδάργυρο σε 10 είδη ελληνικών βρασμένων οσπρίων (φακή ψιλή, φακή χονδρή, φάβα, μαυρομάτικο, φασόλι μέτριο, φασόλι χονδρό, γίγαντας, ελέφαντας, μπαρμπουνοφάσουλο και ρεβύθι) συμβατικής και βιολογικής καλλιέργειας. el
dc.description.abstract Olives and beans are constituents of Mediterranean diet. In the present study, the antioxidant capacity (FRAP& ORAC) and the presence of total phenolic compounds (FOLIN) were determined in 8 Greek commercial types of table olives (Kalamata, black koncervolia, Chalkidikis, green koncervolia, megareitiki, gaidourelia, black ripe olive and thassos) of both conventional and organic cultivation. Also, the antioxidant capacity (FRAP& ORAC), the presence of total phenolic compounds (FOLIN) and the predictable ferrous and zinc bioavailability were determined in 10 types of Greek cooked legumes (small lentils, big lentils, yellow fava beans, black eyes beans, medium size white beans, large size white beans, giant beans, elephant beans, light red beans and chick peas ) of both conventional and organic cultivation. el
dc.language.iso el el
dc.subject Όσπρια el
dc.subject Ελιές el
dc.subject Αντιοξειδωτική ικανότητα el
dc.subject Φαινόλες el
dc.subject Βιολογικά τρόφιμα el
dc.subject Βιοδιαθεσιμότητα el
dc.subject Σίδηρος el
dc.subject Ψευδάργυρος el
dc.title Μέτρηση αντιοξειδωτικής ικανότητας, περιεκτικότητας σε φαινολικά συστατικά και προβλεπόμενης βιοδιαθεσιμότητας σιδήρου και ψευδαργύρου ποικιλιών επιτραπέζιας ελιάς και οσπρίων συμβατικής και βιολογικής καλλιέργειας el
dc.type Μεταπτυχιακή εργασία el
heal.type masterThesis
heal.generalDescription Η Βιβλιοθήκη διαθέτει αντίτυπο της διατριβής σε έντυπη μορφή el
heal.classification Legumes as food en
heal.classification Olive en
heal.classification Antioxidants -- Research en
heal.classification Phenols en
heal.classification Zinc -- Bioavailability en
heal.classification Iron -- Bioavailability en
heal.language el
heal.access free
heal.recordProvider ΓΠΑ Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων el
heal.publicationDate 2011
heal.abstract Οι ελιές και τα όσπρια αποτελούν συστατικά της Μεσογειακής διατροφής. Στην παρούσα μελέτη ερευνήθηκε η αντιοξειδωτική ικανότητα (FRAP& ORAC) και η ύπαρξη συνολικών φαινολικών συστατικών (FOLIN) σε 8 Ελληνικούς εμπορικούς τύπους επιτραπέζιας ελιάς (καλαμών, κονσερβολιά μαύρη, Χαλκιδικής, κονσερβολιά πράσινη, μεγαρείτικη, γαϊδουρελιά, ελιά τεχνητά μαυρισμένη με οξείδωση και Θάσου) συμβατικής και βιολογικής καλλιέργειας. Επίσης, μελετήθηκε η αντιοξειδωτική ικανότητα (FRAP& ORAC), η ύπαρξη συνολικών φαινολικών συστατικών (FOLIN) και η προβλεπόμενη περιεκτικότητα σε σίδηρο και ψευδάργυρο σε 10 είδη ελληνικών βρασμένων οσπρίων (φακή ψιλή, φακή χονδρή, φάβα, μαυρομάτικο, φασόλι μέτριο, φασόλι χονδρό, γίγαντας, ελέφαντας, μπαρμπουνοφάσουλο και ρεβύθι) συμβατικής και βιολογικής καλλιέργειας. el
heal.abstract Olives and beans are constituents of Mediterranean diet. In the present study, the antioxidant capacity (FRAP& ORAC) and the presence of total phenolic compounds (FOLIN) were determined in 8 Greek commercial types of table olives (Kalamata, black koncervolia, Chalkidikis, green koncervolia, megareitiki, gaidourelia, black ripe olive and thassos) of both conventional and organic cultivation. Also, the antioxidant capacity (FRAP& ORAC), the presence of total phenolic compounds (FOLIN) and the predictable ferrous and zinc bioavailability were determined in 10 types of Greek cooked legumes (small lentils, big lentils, yellow fava beans, black eyes beans, medium size white beans, large size white beans, giant beans, elephant beans, light red beans and chick peas ) of both conventional and organic cultivation. en
heal.advisorName Καψοκεφάλου, Μαρία el
heal.academicPublisher ΓΠΑ Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων el
heal.academicPublisherID aua
heal.fullTextAvailability true
heal.classificationURI http://id.loc.gov/authorities/subjects/sh00003738
dc.contributor.department ΓΠΑ Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων el
dc.description.degree Επιστήμη και τεχνολογία τροφίμων και διατροφή του ανθρώπου el


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στην ακόλουθη συλλογή(ές)

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναζήτηση DSpace


Σύνθετη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Ο Λογαριασμός μου

Στατιστικές