HEAL DSpace

Ανάπτυξη συστήματος διαχείρισης ασφάλειας τροφίμων σε επιχείρηση παραγωγής αλκοολούχων ποτών

Αποθετήριο DSpace/Manakin

Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.advisor Δροσινός, Ελευθέριος
dc.contributor.author Γούσιου, Κυριακή
dc.date.accessioned 2010-06-22T06:43:48Z
dc.date.available 2010-06-22T06:43:48Z
dc.date.issued 2010-06-22T06:43:48Z
dc.date.submitted 2010
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10329/115
dc.description Η Βιβλιοθήκη διαθέτει αντίτυπο της διατριβής σε έντυπη μορφή el
dc.description.abstract Η προηγμένη τεχνολογία των ταχέων διαδικασιών παραγωγής, οι πολλές εισερχόμενες πρώτες ύλες και τα συστατικά που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή τροφίμων και ποτών, συχνά προκαλούν κινδύνους για την ασφάλεια του προϊόντος. Αυτοί οι κίνδυνοι δύσκολα μπορούν να ελεγχθούν με τη χρήση κλασσικών μεθόδων ελέγχου ποιότητας. Η πιο ασφαλής και οικονομικά αποτελεσματική μέθοδος για τον έλεγχο των μιάνσεων και των επιμολύνσεων του προϊόντος από φυσικούς, χημικούς ή μικροβιολογικούς κινδύνους κατά την παραγωγή του είναι η εγκατάσταση ενός συστήματος Ανάλυσης Κινδύνων και Κρίσιμων Σημείων Ελέγχου (HACCP), ακόμα και ως μέρος ενός συστήματος ολικής ποιότητας (TQS). Η παρακάτω μελέτη πάνω στην εφαρμογή ενός συστήματος HACCP σε παραγωγή τσίπουρου καταδεικνύει πως ο έλεγχος των κινδύνων των 8 κρίσιμων σημείων ελέγχου (CCPs) της παραγωγικής διαδικασίας μπορεί εύκολα και αποτελεσματικά να επιτευχθεί με την εγκατάσταση του συστήματος HACCP. el
dc.description.abstract The advanced technology of high speed operations and the large scale of incoming materials and components used for food and drink production often cause hazards for the product safety. These hazards can hardly be controlled by the use of classical quality control methods. The most secure and cost-effective method for controlling the possible product contamination or cross contamination, due to physical or chemical hazard during the production is the implementation of the Hazard Analysis of Critical Control Points (HACCP system), particularly, if the latter is a part of a total quality system (TQS). The following case study on the application of HACCP to ouzo and brandy production demonstrates how the hazards at the 6 Critical Control Points (CCPs) of the process are easily and effectively controlled through the implementation of HACCP. el
dc.language.iso el el
dc.subject.other ανάλυση επικινδυνότητας στα κρίσιμα σημεία ελέγχου el
dc.subject.other κίνδυνοι el
dc.subject.other απόσταξη el
dc.subject.other ασφάλεια τροφίμων el
dc.subject.other οινοπνευματώδη ποτά el
dc.title Ανάπτυξη συστήματος διαχείρισης ασφάλειας τροφίμων σε επιχείρηση παραγωγής αλκοολούχων ποτών el
dc.type Μεταπτυχιακή εργασία el
heal.type masterThesis
heal.generalDescription Η Βιβλιοθήκη διαθέτει αντίτυπο της διατριβής σε έντυπη μορφή el
heal.language el
heal.access free
heal.recordProvider ΓΠΑ Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων el
heal.publicationDate 2010
heal.abstract Η προηγμένη τεχνολογία των ταχέων διαδικασιών παραγωγής, οι πολλές εισερχόμενες πρώτες ύλες και τα συστατικά που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή τροφίμων και ποτών, συχνά προκαλούν κινδύνους για την ασφάλεια του προϊόντος. Αυτοί οι κίνδυνοι δύσκολα μπορούν να ελεγχθούν με τη χρήση κλασσικών μεθόδων ελέγχου ποιότητας. Η πιο ασφαλής και οικονομικά αποτελεσματική μέθοδος για τον έλεγχο των μιάνσεων και των επιμολύνσεων του προϊόντος από φυσικούς, χημικούς ή μικροβιολογικούς κινδύνους κατά την παραγωγή του είναι η εγκατάσταση ενός συστήματος Ανάλυσης Κινδύνων και Κρίσιμων Σημείων Ελέγχου (HACCP), ακόμα και ως μέρος ενός συστήματος ολικής ποιότητας (TQS). Η παρακάτω μελέτη πάνω στην εφαρμογή ενός συστήματος HACCP σε παραγωγή τσίπουρου καταδεικνύει πως ο έλεγχος των κινδύνων των 8 κρίσιμων σημείων ελέγχου (CCPs) της παραγωγικής διαδικασίας μπορεί εύκολα και αποτελεσματικά να επιτευχθεί με την εγκατάσταση του συστήματος HACCP. el
heal.abstract The advanced technology of high speed operations and the large scale of incoming materials and components used for food and drink production often cause hazards for the product safety. These hazards can hardly be controlled by the use of classical quality control methods. The most secure and cost-effective method for controlling the possible product contamination or cross contamination, due to physical or chemical hazard during the production is the implementation of the Hazard Analysis of Critical Control Points (HACCP system), particularly, if the latter is a part of a total quality system (TQS). The following case study on the application of HACCP to ouzo and brandy production demonstrates how the hazards at the 6 Critical Control Points (CCPs) of the process are easily and effectively controlled through the implementation of HACCP. en
heal.advisorName Δροσινός, Ελευθέριος el
heal.academicPublisher ΓΠΑ Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων el
heal.academicPublisherID aua
heal.fullTextAvailability true
dc.contributor.department ΓΠΑ Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων el
dc.subject.agrovoc HACCP el
dc.subject.agrovoc hazards el
dc.subject.agrovoc distilling el
dc.subject.agrovoc food safety el
dc.subject.agrovoc alcoholic beverages el
dc.description.degree Επιστήμη και τεχνολογία τροφίμων και διατροφή του ανθρώπου el


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στην ακόλουθη συλλογή(ές)

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναζήτηση DSpace


Σύνθετη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Ο Λογαριασμός μου

Στατιστικές