HEAL DSpace

Μελέτη και κόστος εγκατάστασης και λειτουργίας συστήματος HACCP σε ζεστή γωνιά super market

Αποθετήριο DSpace/Manakin

Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.advisor Σκανδάμης, Παναγιώτης
dc.contributor.author Θανασούλας, Αριστοτέλης
dc.date.accessioned 2010-06-21T09:43:51Z
dc.date.available 2010-06-21T09:43:51Z
dc.date.issued 2010-06-21T09:43:51Z
dc.date.submitted 2009
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10329/114
dc.description Η Βιβλιοθήκη διαθέτει αντίτυπο της διατριβής σε έντυπη μορφή el
dc.description.abstract Το HACCP (Hazard Analysis Critical Control Point) ή αλλιώς Ανάλυση Παραγόντων και Κρίσιμα Σημεία Ελέγχου, είναι ένα σύστημα διαχείρισης της ασφάλειας των παραγομένων προϊόντων σε όλα τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας. Με τη βοήθεια του HACCP προσδιορίζονται οι υγειονομικοί κίνδυνοι που επηρεάζουν δυσμενώς την ασφάλεια των προϊόντων αλλά και τα μεγέθη για τον έλεγχό τους. Οι κίνδυνοι αυτοί μπορεί να είναι: είτε φυσικοί είτε χημικοί είτε βιολογικοί. Η ανάπτυξη και εφαρμογή του HACCP υλοποιείται με τη βοήθεια εξειδικευμένου επιστημονικού προσωπικού. Πρέπει επίσης η επιχείρηση να εξασφαλίσει το απαιτούμενο επίπεδο υγιεινής με την εφαρμογή των κανόνων ορθής βιομηχανικής πρακτικής (GMP) και ορθής υγιεινής πρακτικής (GHP). Κατά την ανάπτυξη της παρούσας μελέτης εντοπίστηκαν 2 κρίσιμα σημεία ελέγχου, ένα λειτουργικό προαπαιτούμενο και προτάθηκαν τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα. Λαμβάνοντας υπόψη τις εκτιμήσεις που έγιναν για το κόστος με το οποίο επιβαρύνει το σύστημα HACCP την επιχείρηση, βρέθηκε ότι πρέπει αφενός μεν οι πωλήσεις το 2010 να αυξηθούν €26.642 και τα επόμενα χρόνια (2011 - 2016) να αυξηθούν κατά ελάχιστο όπως παρουσιάζονται στο Πίνακα 17. el
dc.language.iso el el
dc.subject.other ανάλυση επικινδυνότητας στα κρίσιμα σημεία ελέγχου el
dc.subject.other κίνδυνοι el
dc.subject.other ασφάλεια τροφίμων el
dc.subject.other ανάλυση κινδύνου el
dc.subject.other εκτίμηση κινδύνου el
dc.subject.other ανάλυση κόστους el
dc.title Μελέτη και κόστος εγκατάστασης και λειτουργίας συστήματος HACCP σε ζεστή γωνιά super market el
dc.type Μεταπτυχιακή εργασία el
heal.type masterThesis
heal.generalDescription Η Βιβλιοθήκη διαθέτει αντίτυπο της διατριβής σε έντυπη μορφή el
heal.language el
heal.access free
heal.recordProvider ΓΠΑ Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων el
heal.publicationDate 2009
heal.abstract Το HACCP (Hazard Analysis Critical Control Point) ή αλλιώς Ανάλυση Παραγόντων και Κρίσιμα Σημεία Ελέγχου, είναι ένα σύστημα διαχείρισης της ασφάλειας των παραγομένων προϊόντων σε όλα τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας. Με τη βοήθεια του HACCP προσδιορίζονται οι υγειονομικοί κίνδυνοι που επηρεάζουν δυσμενώς την ασφάλεια των προϊόντων αλλά και τα μεγέθη για τον έλεγχό τους. Οι κίνδυνοι αυτοί μπορεί να είναι: είτε φυσικοί είτε χημικοί είτε βιολογικοί. Η ανάπτυξη και εφαρμογή του HACCP υλοποιείται με τη βοήθεια εξειδικευμένου επιστημονικού προσωπικού. Πρέπει επίσης η επιχείρηση να εξασφαλίσει το απαιτούμενο επίπεδο υγιεινής με την εφαρμογή των κανόνων ορθής βιομηχανικής πρακτικής (GMP) και ορθής υγιεινής πρακτικής (GHP). Κατά την ανάπτυξη της παρούσας μελέτης εντοπίστηκαν 2 κρίσιμα σημεία ελέγχου, ένα λειτουργικό προαπαιτούμενο και προτάθηκαν τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα. Λαμβάνοντας υπόψη τις εκτιμήσεις που έγιναν για το κόστος με το οποίο επιβαρύνει το σύστημα HACCP την επιχείρηση, βρέθηκε ότι πρέπει αφενός μεν οι πωλήσεις το 2010 να αυξηθούν €26.642 και τα επόμενα χρόνια (2011 - 2016) να αυξηθούν κατά ελάχιστο όπως παρουσιάζονται στο Πίνακα 17. el
heal.abstract Το HACCP (Hazard Analysis Critical Control Point) ή αλλιώς Ανάλυση Παραγόντων και Κρίσιμα Σημεία Ελέγχου, είναι ένα σύστημα διαχείρισης της ασφάλειας των παραγομένων προϊόντων σε όλα τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας. Με τη βοήθεια του HACCP προσδιορίζονται οι υγειονομικοί κίνδυνοι που επηρεάζουν δυσμενώς την ασφάλεια των προϊόντων αλλά και τα μεγέθη για τον έλεγχό τους. Οι κίνδυνοι αυτοί μπορεί να είναι: είτε φυσικοί είτε χημικοί είτε βιολογικοί. Η ανάπτυξη και εφαρμογή του HACCP υλοποιείται με τη βοήθεια εξειδικευμένου επιστημονικού προσωπικού. Πρέπει επίσης η επιχείρηση να εξασφαλίσει το απαιτούμενο επίπεδο υγιεινής με την εφαρμογή των κανόνων ορθής βιομηχανικής πρακτικής (GMP) και ορθής υγιεινής πρακτικής (GHP). Κατά την ανάπτυξη της παρούσας μελέτης εντοπίστηκαν 2 κρίσιμα σημεία ελέγχου, ένα λειτουργικό προαπαιτούμενο και προτάθηκαν τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα. Λαμβάνοντας υπόψη τις εκτιμήσεις που έγιναν για το κόστος με το οποίο επιβαρύνει το σύστημα HACCP την επιχείρηση, βρέθηκε ότι πρέπει αφενός μεν οι πωλήσεις το 2010 να αυξηθούν €26.642 και τα επόμενα χρόνια (2011 - 2016) να αυξηθούν κατά ελάχιστο όπως παρουσιάζονται στο Πίνακα 17. en
heal.advisorName Σκανδάμης, Παναγιώτης el
heal.academicPublisher ΓΠΑ Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων el
heal.academicPublisherID aua
heal.fullTextAvailability true
dc.contributor.department ΓΠΑ Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων el
dc.subject.agrovoc HACCP el
dc.subject.agrovoc hazards el
dc.subject.agrovoc food safety el
dc.subject.agrovoc risk analysis el
dc.subject.agrovoc risk assessment el
dc.subject.agrovoc cost analysis el
dc.description.degree Οργάνωση και διοίκηση επιχειρήσεων τροφίμων και γεωργίας el


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στην ακόλουθη συλλογή(ές)

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναζήτηση DSpace


Σύνθετη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Ο Λογαριασμός μου

Στατιστικές