dc.contributor.advisor |
Σκανδάμης, Παναγιώτης |
|
dc.contributor.author |
Θανασούλας, Αριστοτέλης |
|
dc.date.accessioned |
2010-06-21T09:43:51Z |
|
dc.date.available |
2010-06-21T09:43:51Z |
|
dc.date.issued |
2010-06-21T09:43:51Z |
|
dc.date.submitted |
2009 |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10329/114 |
|
dc.description |
Η Βιβλιοθήκη διαθέτει αντίτυπο της διατριβής σε έντυπη μορφή |
el |
dc.description.abstract |
Το HACCP (Hazard Analysis Critical Control Point) ή αλλιώς Ανάλυση Παραγόντων και Κρίσιμα Σημεία Ελέγχου, είναι ένα σύστημα διαχείρισης της ασφάλειας των παραγομένων προϊόντων σε όλα τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας. Με τη βοήθεια του HACCP προσδιορίζονται οι υγειονομικοί κίνδυνοι που επηρεάζουν δυσμενώς την ασφάλεια των προϊόντων αλλά και τα μεγέθη για τον έλεγχό τους. Οι κίνδυνοι αυτοί μπορεί να είναι: είτε φυσικοί είτε χημικοί είτε βιολογικοί.
Η ανάπτυξη και εφαρμογή του HACCP υλοποιείται με τη βοήθεια εξειδικευμένου επιστημονικού προσωπικού. Πρέπει επίσης η επιχείρηση να εξασφαλίσει το απαιτούμενο επίπεδο υγιεινής με την εφαρμογή των κανόνων ορθής βιομηχανικής πρακτικής (GMP) και ορθής υγιεινής πρακτικής (GHP).
Κατά την ανάπτυξη της παρούσας μελέτης εντοπίστηκαν 2 κρίσιμα σημεία ελέγχου, ένα λειτουργικό προαπαιτούμενο και προτάθηκαν τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα. Λαμβάνοντας υπόψη τις εκτιμήσεις που έγιναν για το κόστος με το οποίο επιβαρύνει το σύστημα HACCP την επιχείρηση, βρέθηκε ότι πρέπει αφενός μεν οι πωλήσεις το 2010 να αυξηθούν €26.642 και τα επόμενα χρόνια (2011 - 2016) να αυξηθούν κατά ελάχιστο όπως παρουσιάζονται στο Πίνακα 17. |
el |
dc.language.iso |
el |
el |
dc.subject.other |
ανάλυση επικινδυνότητας στα κρίσιμα σημεία ελέγχου |
el |
dc.subject.other |
κίνδυνοι |
el |
dc.subject.other |
ασφάλεια τροφίμων |
el |
dc.subject.other |
ανάλυση κινδύνου |
el |
dc.subject.other |
εκτίμηση κινδύνου |
el |
dc.subject.other |
ανάλυση κόστους |
el |
dc.title |
Μελέτη και κόστος εγκατάστασης και λειτουργίας συστήματος HACCP σε ζεστή γωνιά super market |
el |
dc.type |
Μεταπτυχιακή εργασία |
el |
heal.type |
masterThesis |
|
heal.generalDescription |
Η Βιβλιοθήκη διαθέτει αντίτυπο της διατριβής σε έντυπη μορφή |
el |
heal.language |
el |
|
heal.access |
free |
|
heal.recordProvider |
ΓΠΑ Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων |
el |
heal.publicationDate |
2009 |
|
heal.abstract |
Το HACCP (Hazard Analysis Critical Control Point) ή αλλιώς Ανάλυση Παραγόντων και Κρίσιμα Σημεία Ελέγχου, είναι ένα σύστημα διαχείρισης της ασφάλειας των παραγομένων προϊόντων σε όλα τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας. Με τη βοήθεια του HACCP προσδιορίζονται οι υγειονομικοί κίνδυνοι που επηρεάζουν δυσμενώς την ασφάλεια των προϊόντων αλλά και τα μεγέθη για τον έλεγχό τους. Οι κίνδυνοι αυτοί μπορεί να είναι: είτε φυσικοί είτε χημικοί είτε βιολογικοί.
Η ανάπτυξη και εφαρμογή του HACCP υλοποιείται με τη βοήθεια εξειδικευμένου επιστημονικού προσωπικού. Πρέπει επίσης η επιχείρηση να εξασφαλίσει το απαιτούμενο επίπεδο υγιεινής με την εφαρμογή των κανόνων ορθής βιομηχανικής πρακτικής (GMP) και ορθής υγιεινής πρακτικής (GHP).
Κατά την ανάπτυξη της παρούσας μελέτης εντοπίστηκαν 2 κρίσιμα σημεία ελέγχου, ένα λειτουργικό προαπαιτούμενο και προτάθηκαν τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα. Λαμβάνοντας υπόψη τις εκτιμήσεις που έγιναν για το κόστος με το οποίο επιβαρύνει το σύστημα HACCP την επιχείρηση, βρέθηκε ότι πρέπει αφενός μεν οι πωλήσεις το 2010 να αυξηθούν €26.642 και τα επόμενα χρόνια (2011 - 2016) να αυξηθούν κατά ελάχιστο όπως παρουσιάζονται στο Πίνακα 17. |
el |
heal.abstract |
Το HACCP (Hazard Analysis Critical Control Point) ή αλλιώς Ανάλυση Παραγόντων και Κρίσιμα Σημεία Ελέγχου, είναι ένα σύστημα διαχείρισης της ασφάλειας των παραγομένων προϊόντων σε όλα τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας. Με τη βοήθεια του HACCP προσδιορίζονται οι υγειονομικοί κίνδυνοι που επηρεάζουν δυσμενώς την ασφάλεια των προϊόντων αλλά και τα μεγέθη για τον έλεγχό τους. Οι κίνδυνοι αυτοί μπορεί να είναι: είτε φυσικοί είτε χημικοί είτε βιολογικοί.
Η ανάπτυξη και εφαρμογή του HACCP υλοποιείται με τη βοήθεια εξειδικευμένου επιστημονικού προσωπικού. Πρέπει επίσης η επιχείρηση να εξασφαλίσει το απαιτούμενο επίπεδο υγιεινής με την εφαρμογή των κανόνων ορθής βιομηχανικής πρακτικής (GMP) και ορθής υγιεινής πρακτικής (GHP).
Κατά την ανάπτυξη της παρούσας μελέτης εντοπίστηκαν 2 κρίσιμα σημεία ελέγχου, ένα λειτουργικό προαπαιτούμενο και προτάθηκαν τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα. Λαμβάνοντας υπόψη τις εκτιμήσεις που έγιναν για το κόστος με το οποίο επιβαρύνει το σύστημα HACCP την επιχείρηση, βρέθηκε ότι πρέπει αφενός μεν οι πωλήσεις το 2010 να αυξηθούν €26.642 και τα επόμενα χρόνια (2011 - 2016) να αυξηθούν κατά ελάχιστο όπως παρουσιάζονται στο Πίνακα 17. |
en |
heal.advisorName |
Σκανδάμης, Παναγιώτης |
el |
heal.academicPublisher |
ΓΠΑ Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων |
el |
heal.academicPublisherID |
aua |
|
heal.fullTextAvailability |
true |
|
dc.contributor.department |
ΓΠΑ Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων |
el |
dc.subject.agrovoc |
HACCP |
el |
dc.subject.agrovoc |
hazards |
el |
dc.subject.agrovoc |
food safety |
el |
dc.subject.agrovoc |
risk analysis |
el |
dc.subject.agrovoc |
risk assessment |
el |
dc.subject.agrovoc |
cost analysis |
el |
dc.description.degree |
Οργάνωση και διοίκηση επιχειρήσεων τροφίμων και γεωργίας |
el |